Rinktinė daug laiko pratyboms neturės, nes jau ketvirtadienį komanda keliaus į Belgiją. Ten Monso mieste penktadienį laukia pirmosios 2021-ųjų Europos čempionato atrankos C grupės rungtynės su šios šalies nacionaline komanda.

Rinktinės stovyklą dėl pablogėjusios sveikatos turės praleisti Evaldas Kairys, komandai nepadės ir Deividas Gailius, rinktinės trenerių štabas paskutinę minutę pasikvietė Prienų „CBet“ ekipos aukštaūgį Lauryną Birutį.

– Laiko pasiruošimui pirmoms rungtynėms nėra daug, kokie pagrindiniai akcentai?, – žurnalistų buvo paklaustas D. Maskoliūnas.

– Antradienį turėjome pirmą bendrą treniruotę, repetavome gynybos ir puolimo schemas. Puikiai suprantame situaciją, kad į rinktinę atvykę žaidėjai nėra kažkokie robotai, negalime jiems integruoti mikroschemų su rinktinės deriniais ir visa informacija.

Bandome kažką išmokti, įsisavinti, vakarinėje treniruotėje žaidžiant penki prieš penkis bandysime tai pakartoti. Tokiu ritmu dar trečiadienį pasitreniruosime ir keliausime į rungtynes Belgijoje.

Kažkokio jaudulio nebuvo, treniruotėje jaučiausi gerai. Gal dėl to, kad krepšininkus pažįstu jau ilgą laiką.
Darius Maskoliūnas

– Kokia situacija su Arnu Butkevičiumi? Ar krepšininkas prisijungs prie rinktinės?

– Kiek žinau, pirmadienį jam buvo atliktos procedūros, Arnas jau vakare nebeturėjo temperatūros, sakė, kad gerai jaučiasi.

Kiek turiu informacijos, jis pakeliui į Vilnių. Jei viskas gerai, jis turėtų būti vakarinėje treniruotėje.

– Gerai pažįstate Lauryną Birutį, kiek jis yra atsigavęs po traumos, kokia jo sportinė forma?

– Kiek jį matome Prienų komandoje, tai jis žaidžia išties solidžiai. Buvo nedidelių abejonių dėl jo kojos, gydytojai ją nuolat stebi, panašu, viskas gerai.

Žaidžiant Prienų komandoje jo forma tikrai gera, demonstruoja gerą krepšinį, matosi, kad Laurynas sustiprėjęs. Manau, mums bus reikalingas ir mums pagelbės.

Stipriai ginsimės, greitai bėgsime, taikliai mesime.
Darius Maskoliūnas

– Ar įnešė sumaišties žinia, kad Evaldas Kairys negalės padėti komandai? Juk E. Kairys kiek skirtingo stiliaus žaidėjas lyginant su L. Biručiu.

– Net nežinau, ar jis čia daug tos sumaišties įnešė. Taip, jie skirtingi, bet tai geras šansas Laurynui.

– Ar pamainos Deividui Gailiui neieškojote, ar tiesiog nebuvo kažkokių alternatyvų?

– Neieškojome, pirmadienį sužinojome, kad jo nebus, o kažką skubiai kviestis nematėme tikslo.

– Jau turite beveik visus žaidėjus, matote visą vaizdą, koks bus komandos žaidimo braižas?

– Stipriai ginsimės, greitai bėgsime, taikliai mesime.

– Kalbant apie varžovus, pirmadienį savo sudėtį paskelbė belgai, kiek anksčiau – ir čekai, kokios mūsų varžovų stiprybės?

– Apie čekus dar kažko negaliu pasakyti. Belgai turi daug jaunų energingų žaidėjų, kurie yra pakankamai agresyvūs, mėgsta bėgti, gerai kovoja dėl atšokusių kamuolių.

Žaidžia agresyvų, puolimu paremtą krepšinį. Turime keletą vaizdo įrašų su jų rungtynėmis iš paskutinių rinktinės „langų“, tad dar turėsime progų iš arčiau susipažinti su varžovais.

– Kaip pats jaučiatės po pirmosios treniruotės, jums ji buvo pirmoji užimant vyriausiojo trenerio kėdę?

– Kažkokio jaudulio nebuvo, treniruotėje jaučiausi gerai. Gal dėl to, kad krepšininkus pažįstu jau ilgą laiką. Nėra kažko naujo, žaidėjai, štabas mane žino, aš juos pažįstu, tad nebuvo pagrindo kažkokiam jauduliui.

– Donatas Motiejūnas, ko gero, pastaruoju metu turi mažiausiai rungtynių praktikos. Kokios jis formos?

– Kol kas apie tai sunku kalbėti. Prieš treniruotę ir kalbėjome, kad vienintelis Donatas, kuris neturi rungtynių ritmo. Visi kiti daug žaidžia ir yra svarbūs savo komandose. Gal tik Mantas Kalnietis mažiau (juokiasi), nes žaidžia kartą per savaitę.

Sunku dar spręsti, bet kiek kalbėjome su juo, Donatas jaučiasi gerai ir yra pasiruošęs.

– Kaip vertinate turnyro sistemą?

– Nenoriu veltis į tokias kalbas apie „langus“ ir panašiai. Tokia situacija, kad aš šiuo metu esu rinktinės treneris ir ruošiu komandą artėjančioms rungtynėms, nesvarbu, kokios jos bebūtų.

– Renaldo Seibučio pavardė šiuo metu pavardė pamiršta, kokie šansai jį pamatyti vasarą?

– Visų pirma mačiau savo akimis, kokio dydžio jam išvaržą išoperavo. Duokime jam atsigauti, visų pirma fiziškai. Galvoti apie Lietuvos rinktinę per anksti. Dabar svarbiausia pasveikti.

– Kiek svarbūs rinktinės senbuviai, kai rinktinė neturi tiek daug laiko pasiruošimui? Manote, kad Mantas Kalnietis, Mindaugas Kuzminskas ir Jonas Mačiulis temps komandą į priekį?

– Taip. Jie yra senbuviai, tik gal keistai skamba, kai ateina naujas treneris. Bet man su šiais krepšininkais teko dirbti kai buvau Jono Kazlausko rinktinės trenerių štabo narys, juos neblogai žinau. Jie labiausiai patyrę komandos žaidėjai, galite vadinti juos lyderiais, bet aš neakcentuoju to.

Stengsimės demonstruoti komandinį žaidimą, kuriame progų turėtų visi žaidėjai. Gal ne visi 12 krepšininkų, bet 10 žaidėjų turės savo vaidmenis.

Po išvykos į Belgiją kitas rungtynes Lietuva žais vasario 24 dieną Vilniuje su Čekijos komanda. Mačo „Siemens“ arenoje pradžia – 19:30 val.

Lietuvos rinktinė Europos čempionato atrankos C grupėje dar susitiks su Danijos rinktine, o į Senojo žemyno pirmenybes pateks trys geriausios grupės komandos.

LIETUVOS VYRŲ KREPŠINIO RINKTINĖS SUDĖTIS EUROPOS ČEMPIONATO ATRANKOS RUNGTYNĖMS SU BELGIJOS IR ČEKIJOS RINKTINĖMIS

VARDAS PAVARDĖKLUBAS
Mantas KalnietisKrasnodaro „Lokomotiv-Kuban“
Žygimantas JanavičiusKlaipėdos „Neptūnas“
Rokas JokubaitisKauno „Žalgiris“
Tomas DimšaPanevėžio „Lietkabelis“
Paulius ValinskasPanevėžio „Lietkabelis“
Jonas MačiulisAtėnų „AEK“
Mindaugas KuzminskasKrasnodaro „Lokomotiv-Kuban“
Arnas ButkevičiusVilniaus „Rytas“
Eimantas BendžiusVilniaus „Rytas“
Gytis MasiulisKlaipėdos „Neptūnas“
Donatas MotiejūnasŠanchajaus „Sharks“
Laurynas BirutisPrienų „CBet“
Martynas SajusPanevėžio „Lietkabelis“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)