Antrasis mačas bus žaidžiamas Kaune balandžio 18 dieną 18 val.

„Fortūnos“ vyriausiasis treneris Dalius Ubartas teigė ir lengvos kovos ir nesitikėjęs: „Po pusfinalio merginoms reikėjo „persijungti“ prie naujos komandos, kitų derinių. Bet labiausiai nerimavau dėl psichologinės jų būsenos – į rungtynes jos susirinko nelabai linksmos, vis dar jautėsi pralaimėjimo pusfinalyje kartėlis. Galbūt dėl to jos rungtynėse su „Aistėmis“ neišnaudojo daug progų, vos atitrūkdavo, tuoj išbarstydavo persvarą. Bet šaunuolės, kad beveik visą laiką kontroliavo rungtynes ir ketvirtajame kėlinyje susikaupė lemiamam spurtui.

Sakiau žaidėjoms, kad ar didžiajame finale, ar mažajame – visur reikia pergalę iškovoti. Gerai, kad laimėjome ir išsaugojome namų aikštės pranašumą, dabar ir žaidėjų nuotaika pasitaisys. O „Aistės-LSU“ parodė, kad neveltui pateko tarp keturių stipriausių komandų, žaidžia drąsiai, užtikrintai ir gana solidžiai“.

Didžiausia problema „Fortūnos“ komandai bus Linos Aglinskaitės patirta čiurnos trauma, bent antrųjų rungtynių ji tikriausiai negalės žaisti.

„Aisčių-LSU“ strategas Ričardas Maceina sakė, kad komandai koją kišo netaiklūs metimai ir klaidos. „Žaidėjos jau buvo išsiilgusios varžybų, tad neretai perskubėdavo. Be to, mūsų atakos strigo aktyvioje varžovių gynyboje. Trūko Lauros Želnytės, kuri negalėjo žaisti dėl kelio skausmo, - tokias svarbiausias nesėkmės priežastis vardijo R.Maceina. – Tačiau komandos apylygės, abi viena kitą gerai žino, tad namie bandysime atsitiesti“.

„Fortūna“: Tatjana Lichtarovič 19, Eglė Šikšniūtė 15 (12 atk. kam.), Gabrielė Gutkauskaitė 14.

„LSU-Aistės“: Laura Svarytė 19 (10 atk. kam.), Neringa Skadaitė 18, Dovilė Saurazaitė 12 taškų.

Pirmadienį prasidėjo ir mūšis dėl LMKL čempionių titulo. Pirmose didžiojo finalo rungtynėse Vilniuje vietos „Kibirkštis-VIČI-IKI“ sutriuškino be Rasos Žemantauskaitės-Matlašaitienės žaidusias Kauno rajono „Hoptrans-Sirenas“ 31 taško skirtumu - 76:45 (18:8, 27:20, 17:13, 14:4).

Antroji komandų dvikova vyks balandžio 23 d. Garliavoje.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė po 15 taškų surinkusios Mantė Kvederavičiūtė ir Vita Kuktienė. Kristina Alminaitė pridėjo 12 taškų, Greta Šniokaitė 10, Lina Pikčiutė ir Kristina Vengrytė po 8, Natasha Morris 4, Eglė Šniokaitė ir Ieva Prėskienytė po 2, Rima Valentienė taškų nepelnė, o Indrė Dudėnaitė ir Vitalija Vaščiūnaitė aikštėje nepasirodė trenerio sprendimu.

„Hoptrans-Sirenų“ komandoje Eglė Sarapaitė surinko 16 taškų.

„Šioms rungtynėms buvome gerai pasiruošę, laikėmės plano ir pasiekėme pergalę, - po mačo tikino „Kibirkšties-VIČI-IKI“ komandos vyriausiasis treneris Tadas Stankevičius. – Rezultatas didelis, nesitikėjome taip lengvai laimėti. Mums padėjo, kad Kauno rajono klube nežaidė R. Žemantauskaitė-Matlašaitienė. Be jos savo žaidimo nerado ir I. Šalkauskė. Jos sėkmingai žaidžia du prieš du. Kova dar tikrai nebaigta. Kaune laukiame sunkių rungtynių“.

„Pergalę lėmė gynyba, varžovės neįmetė daug taškų, - po rungtynių svarstė Mantė Kvederavičiūtė. – Mes sėkmingai žaidėme, o „Sirenos“ kitaip žaidžia, kai nerungtyniauja jų lyderė R. Žemantauskaitė-Matlašaitienė. Tikėjausi, kad bus sunkesnės rungtynės. Liko dar bent dvejos rungtynės, varžovės dar parodys charakterį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)