2024-uosius dar tėvynėje pasitikęs, bet pirmadienį jau treniruotę naujiems auklėtiniams vedęs 55-erių specialistas nori iš vidaus pažinti komandą, kad galėtų nuspręsti, kokios priemonės reikalingos ją gaivinant.

Tačiau žvalgybos fazė A. Trinchieri atrodo nereikalinga spaudos konferencijose – jau per trenerio pristatymą „Žalgirio“ arenoje prasimušė itališkas temperamentas, apibrėžęs jo reputaciją vienodai ryškiai kaip ir rezultatai.

Milane gimęs ir ten pat trenerio karjerą kadaise pradėjęs specialistas su „Žalgiriu“ sudarė sutartį iki 2025-ųjų vasaros, pakeisdamas praėjusį savaitgalį atleistą Kazį Maksvytį.

Remiantis neoficialia informacija, tokia rokiruotė turėjo įvykti dar prieš dvi savaites, bet tuomet klubo vadovybė paskutinę akimirką pakeitė kursą ir pareiškė toliau pasitikinti strategu iš Darbėnų. Vis dėlto nesibaigianti šešių nesėkmių Eurolygoje serija demonstruotą „pasitikėjimą“ išsklaidė ir paskatino „Žalgirį“ dar kartą persigalvoti.

Bet paklaustas apie keistą savo atvykimo į Kauną preliudiją, pats A. Trinchieri neigė, kad žodinis sutarimas buvo pasiektas gerokai anksčiau.

„Kaip lietuviškai pasakyti „mėšlas“? Taigi, tai – visiškas mėšlas. Patikėkite, viskas išgalvota“, – pareiškė A. Trinchieri.

Savo prisistatymą jis pradėjo nuo K. Maksvyčiui adresuotų žodžių.

„Jis daug atidavė šiai organizacijai, suteikė vertybes komandai, kurias galėjau pajusti tiek iš išorės, tiek pirmoje treniruotėje, kuriai vadovavau. Esu tikras, kad K. Maksvyčio laukia pergalės su nacionaline komanda, linkiu jam viso ko geriausio.

Žinau, trenerio darbas labai komplikuotas ir sudėtingas. Tai, kas nutiko, yra kaip kartūs vaistai – skonis nekoks, bet beveik visiems gyvenime tenka paragauti“, – atsiliepė K. Maksvyčio įpėdinis.

Pasukęs kalbą link savęs, jis teigė į naujas pareigas kimbantis kupinas motyvacijos, kadangi vertina galimybę darbuotis šalyje, kur krepšinis „prilyginamas religijai“.

„Vieną dieną galėsiu vaikams pasakoti, kad buvau treneris Serbijoje ir Lietuvoje. Abiem atvejais sirgaliai suteikia žaidėjams didžiulę motyvaciją, kurią turime vertinti ir išnaudoti. „Žalgiris“ – labai unikalus klubas. Apie tai pasakiau ir komandai, pažymėjau, kad niekas negali būti aukščiau už jos reikmes – nei krepšininkai, nei treneriai.

Aišku, dalykas, kurio nenusipirksi, taip pat yra laikas. Jau rytoj laukia rungtynės, ketvirtadienį – vėl. Eisime žingsnis po žingsnio ir bandysime progresuoti“, – dėstė A. Trinchieri.

Šią savaitę žalgiriečiai žais su Berlyno ALBA ir Vilerbano ASVEL – vienintelėmis komandomis, kurias lenkia Eurolygoje.

Paklaustas, kokį galutinį rezultatą laikytų teigiamu šiame sezone, A. Trinchieri kurį laiką mąstė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)