„Žalgiris“ (8/14) apkartino Š. Jasikevičiaus sugrįžimą. Andrea Trinchieri auklėtiniai namuose net 98:75 nugalėjo Stambulo „Fenerbahče“ (13-9).

Tai buvo antroji kauniečių pergalė Eurolygoje namuose, kuomet komandos vairą perėmė italas.

Po saldaus vakaro ekipos strategas Andrea Trinchieri pasidžiaugė komandos nusiteikimu rungtynėms.

„Mes visi sutiksime, kad tai buvo geros rungtynės, bet treneriai niekada neturi galimybės ir laiko tuo džiaugtis. Esu labai laimingas dėl žaidėjų. Mes žaidėme su neįtikėtina energija, o komandos nusiteikimas buvo labai geras jau prieš rungtynes. Kiekvienas žaidėjas prisidėjo prie pergalės. Suskaičiavau, jog kiekvienas rungtyniavęs žaidėjas atliko bent po tris gerus sprendimus“, – rungtynes komentavo italas.

Prieš rungtynes „Žalgirio“ arena gausiomis ovacijomis sutiko Šarūną Jasikevičių. A. Trinchieri teigia, jog pilnai supranta Šaro reikšmę miestui.

„Aš gerbiu Šarą – mėgstu jį. Žinau, jog ši arena bus jo amžinai. Š. Jasikevičius buvo šios komandos pasakos dalimi, tad aš pilnai gerbiu areną, kuri šiltai priėmė jį“, – apie trenerio iš Lietuvos sutikimą kalbėjo strategas.

Po traumos pirmąsias rungtynes Eurolygoje sužaidė Arnas Butkevičius. „Žalgirio“ treneris vertina lietuvio duodamą naudą komandai.

„Jis yra elitinis komandinio stiliaus žaidėjas. Norėčiau iš jo daugiau agresyvumo puolime. Jis yra patyręs krepšininkas, kuris turi labai daug aukščiausio lygio patirties. Jis mums yra labai svarbus“, – A. Butkevičiaus sugrįžimu pasidžiaugė jis.

Laurynas Birutis sužaidė dar vienas įspūdingas rungtynes prieš Stambulo „Fenerbahče“. Aukštaūgis pelnė 16 taškų (8/9 dvit.), atkovojo 10 kamuolių ir surinko 28 naudingumo balus.

„Jis labai protingas ir geras žaidėjas. Mano užduotis yra įtikinti, jį, jog jis yra geras. L Biručio rankos yra kaip pianisto, nesu matęs pianisto 2,15 m ūgio, tad dabar mes tokį turime. Jis puikiai įvaldęs metimą iš vidutinio nuotolio ir šį ginklą stengiamės kuo dažniau išnaudoti“, – vidurio puolėjo pasirodymą įvertino italas.

Strategas pasidžiaugė Edmondo Sumnerio progresu ir tiki, jog ateityje šis pasirodys dar geriau.

„Tokiose rungtynėse į taškus aš nežiūriu. E. Sumneris žaidė 18 minučių itin taktiškose rungtynėse. Jis yra naujokas šiame krepšinyje – nėra lengva perprasti, kokio stiliaus rungtynės tavęs laukia. Jis energingas, talentingas ir kiekvienose rungtynėse taps tik geresniu“, – kalbėjo A. Trinchieri.

Treneris šį vakarą priėmė sprendimą rungtynes pradėti ne su Rolandu Šmitu, o Brady Maneku. Italo teigimu, toks sprendimas pasiteisino.

„Rolando įleidimas į aikštę nuo atsarginių suolo buvo efektyvus. Jis žaidžia su neįtikėtinu intensyvumu. Aš pastebėjau, jog Rolandą reikia išnaudoti trumpesnėmis atkarpomis, nes sužaidęs ilgesnę atkarpą, jis nebetampa toks agresyvus“, – pasikeitimą aiškino jis.

Pabaigoje treneris pasidžiaugė Europos dailiojo čiuožimo čempionato rezultatais, kur dvi poros iš Italijos iškovojo aukso medalius.

„Noriu dar daugiau itališkų savaičių, tikiuosi, jog kita savaitė vėl bus itališka ir mes laimėsim“, – su šypsena veide spaudos konferenciją užbaigė A. Trinchieri.

Pirmąjį tarpusavio susitikimą Stambule dramatiškai laimėjo „Fenerbahče“ – 80:78.

Nuo tada įvyko pokyčiai „Žalgirio“ trenerių štabe – Kazį Maksvytį pakeitė A. Trinchieri, su kuriuo kauniečiai Eurolygoje per ketverias rungtynes laimėjo dukart.

Š. Jasikevičiui stojus prie „Fenerbahče“ vairo ekipa Eurolygoje laimėjo 7 kartus ir suklupo tik kartą.

„Fenerbahče“ šiame susitikime vertėsi be savo lyderio – keletą savaičių dėl traumos nežais Nigelis Hayesas-Davisas.

„Žalgiris“ pagaliau turėjo visus žaidėjus – į rikiuotę savaitgalį grįžo Arnas Butkevičius, Eurolygoje nežaidęs nuo lapkričio 30 d., kai susižeidė pėdą mače su Milano „Olimpia“.

Po savaitės „Žalgiris“ viešės Belgrade ir susitiks su „Partizan“, „Fenerbahče“ namie priims Bolonijos „Virtus“.



Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją