Nors „Barcelonos“ gerbėjai yra nepatenkinti dar vienu nesėkmingu sezonu ir reikalauja komandos gretų pergrupavimo ir naujo trenerių štabo, ispanų TV3 televizijos reporteris Victoras Lavagnini atsikleidžia, kad klubas radikalių permainų trenerių greičiausiai nesiims.

Skelbiama, kad „Barcelonos“ klubas pratęsti sutartį S. Pešičiui pasiūlė dar praėjusią savaitę, kai komanda su Vitorijos „Baskonia“ kovojo dėl kelialapio į finalą

Nors Ispanijoje jau kurį laiką mirga pranešimai, kad klubas į savo gretas nori iš Kauno „Žalgirio“ persivilioti Š. Jasikevičių, anot TV3 reporterio, S. Pešičius yra beveik įsitikinęs, kad ir toliau dirbs „Barcelonos“ strategu.

Serbas Katalonijoje jaučiasi taip užtikrintai, kad prieš sekmadienio rungtynes su „Baskonia“ žaidėjų akivaizdoje netgi patraukė per dantį Š. Jasikevičių.

„Jei Jasikevičius atvyks į Barseloną, tai tik tam, kad būtų mano trečiu asistentu“, – rūbinėje, žaidėjų akivaizdoje pareiškė serbas.

Kaip skelbia portalas AS, dideliu S. Pešičiaus darbo talento gerbėju yra pagrindinis viso „Barcelonos“ futbolo klubo bosas Josepas Maria Bartomeu. Būtent jo pastangų dėka vasarį S. Pešičius sugrįžo į Barseloną ir poste pakeitė vilčių nepateisinusį trenerį Sito Alonso..
Jei Jasikevičius atvyks į Barseloną, tai tik tam, kad būtų mano trečiu asistentu.
Svetislavas Pešičius

Kaip primena portalo AS žurnalistas Jose Ignacio Huguetas, Jasikevičiaus ir Pešičiaus tarpusavio santykiai yra prastoki dar nuo 2003-ųjų, kai serbo treniruojama „Barcelona“ su lietuviu aikštelėje tapo Eurolygos čempione.

Po to sezono buvo skelbiama, kad S. Pešičius nebenorėjo matyti Š. Jasikevičiaus savo treniruojamoje komandoje. Nors viešai apie tai nekalbėta, viską atspindi paties Šaro poelgis – čempionu savo mylimame mieste tapęs krepšininkas paliko Barseloną ir karjerą pratęsė Tel Avivo „Maccabi“ gretose.

Taip pat J. I. Huguetas atskleidžia, kad neseniai su „Barcelonos“ klubo vadovais bendravęs Š. Jasikevičius jiems iškėlė sąlygą.

„Šaras dabartiniams „Barcelonos“ vadovams jau yra pareiškęs, kad atvyks į Kataloniją tik tuo atveju, jei nereikės dirbti kartu su S. Pešičiumi. Serbui buvo numatyta vieta klubo administracijoje tuo atveju, jei pavyktų susitarti su Šaru“, – vieną iš vykusių derybų sąlygų atskleidžia AS.

Ir iš tikrųjų, duodamas interviu „Mundo Deportivo“ žurnalistams, S. Pešičius prieš keletą savaičių užsiminė, kad klube gali užimti ne vyriausiojo trenerio, o kitas pareigas.

„Mano ateitis priklausys nuo manęs paties. Tai yra privilegija, kurią turiu, tačiau kad ją užsitarnaučiau, turėjau sunkiai dirbti. Su klubo krepšinio sekcijos vadovu Nacho Rodriguezu jau pradėjome kalbėtis apie ateitį, tačiau galutinis sprendimas dar nėra priimtas.

„Ar „Barcelona“ nori, jog aš likčiau? Aišku, jeigu jau pradėjome kalbėtis apie tai. Pasižiūrėsime. Sprendimą nulems ne vienas faktorius. Galbūt klube aš atliksiu ir kitokį vaidmenį“, – kalbėjo patyręs krepšinio specialistas.

Tuomet, vertindamas neseniai pasibaigusį Eurolygos sezoną, S. Pešičius pareiškė, kad Ispanijos krepšinio klubams žaisti šiose prestižinėse varžybose buvo sunkiausia. Trenerio teigimu, būtent ispanams tenka didžiausias krūvis, nes jų lyga – konkurencingiausia Europoje. Tarp komandų, kurios Eurolygoje turėjo „patogesnes sąlygas“, „Barcelonos“ strategas paminėjo ir Kauno „Žalgirį“.
Šaras dabartiniams „Barcelonos“ vadovams jau yra pareiškęs, kad atvyks į Kataloniją tik tuo atveju, jei nereikės dirbti kartu su S. Pešičiumi. Serbui buvo numatyta vieta klubo administracijoje tuo atveju, jei pavyktų susitarti su Šaru.
AS

„Ateityje Eurolyga išsiplės iki 18 komandų turnyro. Aš neįsivaizduoju, kaip reikės suktis tokiu atveju. 34 rungtynės Eurolygoje, dar 34 Ispanijos čempionato mačai... Željko Obradovičiui tai nėra problema, kadangi jis praktiškai turi dvi sudėtis – vieną komandą Eurolygai, kitą – Turkijos čempionatui.

„Olympiakos“ ir „Panathinaikos“ tai nėra problema, kadangi savo lygoje graikai nežaidžia su kitomis stipriomis komandomis. „Žalgiriui“ tai taip pat ne problema, kadangi per sezoną Lietuvoje jis turi tik keletą sunkesnių rungtynių su „Lietuvos rytu“. Bet dabar „Lietuvos rytas“ nebe toks turtingas ir yra silpnesnis, – vardijo S. Pešičius. – O mes Ispanijoje turime grumtis su labai stipriais varžovais.

Pavyzdžiui, Andoros komanda šį sezoną ant menčių gulė visus Eurolygos dalyvius. Du kartus palaužė Valensiją, įveikė Madridą, mus nugalėjo 20 taškų persvara, taip pat įveikė „Unicają“. Kitose lygose tai nebūtų įmanoma, tačiau Ispanijoje tai – realu. Ir dėl šitos milžiniškos konkurencijos ir nuovargio Ispanijos komandoms Eurolygoje žaisti labai sunku.“

Tiesa, tuomet S. Pešičius „pamiršo“ paminėti Madrido „Real“ komandą, kuri, nepaisant visų sunkumų, sugebėjo laimėti Eurolygą, o vėliau ir patekti į Ispanijos čempionato finalą.

Finale „Real“ kausis su „Baskonia“ krepšininkais, kurie sekmadienį eliminavo S. Pešičiaus vadovaujamą Barselonos ekipą.

S. Pesičiaus auklėtiniai namuose per pratęsimą varžovams nusileido 82:88 (16:21, 18:23, 19:15, 23:17, 6:12) ir seriją pralaimėjo 1-3.

Tuo metu Š. Jasikevičiaus vadovaujamas „Žalgiris“ jau kovoja LKL čempionato finale ir šiuo metu serijoje iki keturių pergalių 1-0 pirmauja prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)