„Žalgiris“ namie 74:73 (25:18, 16:25, 21:18, 12:12) dramatiškai palaužė Miuncheno „Bayern“ (3-6), kuri turėjo paskutinį žodį, bet Leandro Bolmaro metimas buvo netikslus.

Rezultatyviausias „Žalgirio“ gretose buvo Rolandas Šmitas, surinkęs 16 taškų (2/3 dvit., 4/7 trit.). Latvis vien 14 taškų surinko per pirmus du kėlinius, per kuriuos susmeigė ir visus keturis tritaškius.

Su dvigubu dubliu flirtavo Laurynas Birutis, pelnęs 10 taškų (4/6 dvit., 2/2 baud.), atkovojęs 9 kamuolius ir surinkęs 17 naudingumo balų.

Geriausią asmeniškai mačą sužaidė Lukas Lekavičius, aikštėje praleidęs 20 minučių – daugiausiai šiame sezone. Gynėjas pasižymėjo 11 taškų ir 3 rezultatyviais perdavimais.

Pirmą kartą šiame sezone „Žalgiris“ rungtynes starto penkete pradėjo be Edgaro Ulanovo – kapitonas nuo suolo pakilo tik pirmo kėlinio pabaigoje.

„Žalgiriui“ sunkiai sekėsi tvarkytis su Serge’u Ibaka, pelniusiu 20 taškų, pridėjusiu 7 atkovotus kamuolius ir du blokus.

K. Evanso ir R. Šmito tritaškių pakylėtas „Žalgiris“ vos prasidėjus antram kėliniui susikrovė 11 taškų pranašumą, bet šio nesugebėjo išlaikyti ir įpusėjus mačui turėjo dviejų taškų deficitą.

Po pertraukos jis greitai šoktelėjo iki 9, bet kėlinį tolimu metimu su sirena pabaigęs E. Ulanovas po ilgos pauzės ir vėl išvedė kauniečius į priekį – 62:61.

Ketvirto kėlinio viduryje po R. Šmito dvitaškio „Žalgiris“ išlaikė trapią persvarą 72:70, o tada abi komandos sustojo – keturias minutes nesugebėjo pasižymėti.

Prasidėjus paskutinei mačo minutei sausra tęsėsi toliau – netaikliais tritaškiais apsikeitė Leandro Bolmaro ir K. Evansas, bet tylą nutraukė iš šoli pataikęs Serge'as Ibaka, sugrąžinęs taško persvarą svečiams.

Lyderio vaidmens ėmėsi K. Evansas, pataikęs dvitaškį ir varžovams palikęs 9 sekundes. Po minutės pertraukėlės L. Bolmaro išsimetė patogų metimą iš vidutinio nuotolio, bet šis tikslo nepasiekė ir žalgiriečiai triumfavo.

„Bayern“ prieš „Žalgirį“ vertėsi be dviejų pasaulio čempionų – vokiečių Isaaco Bongos ir Andreaso Obsto. Pirmasis Eurolygoje fiksuoja 8,3 taško ir 5,7 atkovoto kamuolio vidurkius, antrasis – 6,1 taško (26,7 proc. trit.).

Kitas rungtynes kauniečiai žais lygiai po savaitės, kai Pirėjuje susitiks su Igno Brazdeikio atstovaujama Pirėjo „Olympiakos“.

„Žalgiris“: Rolandas Šmitas 16 (4/7 trit.), Tomas Dimša 14 (3/6 trit.), Keenanas Evansas ir Lukas Lekavičius po 11, Laurynas Birutis 10 (9 atk. kam.), Edgaras Ulanovas 8 (6 atk. kam., 3 rez. perd.), Dovydas Giedraitis ir Arnas Butkevičius po 2.

„Bayern“: Serge’as Ibaka 20 (7 atk. kam., 2 blk.), Leandro Bolmaro 12, Nickas Weileris-Babbas 11.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)