Turkijos klubas antradienį namuose 91:76 (19:31, 24:17, 25:16, 23:12) susitvarkė su Belgrado „Partizan“ (10-10) klubu, kurį treniruoja Željko Obradovičius.

Mačo pradžia Šaro auklėtiniams nieko gero nežadėjo – per pirmą kėlinį praleistas 31 taškas, o antrojo pradžioje atsilikta 19:36.

Vis dėlto dar iki didžiosios pertraukos „Fenerbahče“ priartėjo iki 43:48, o antroje rungtynių dalyje apskritai dominavo ir laimėjo ją net 48:28.

„Žaisdamas namie turi būti kietesnis. Praleistas 31 taškas pirmame kėlinyje nėra geras dalykas. Vėliau buvome kietesni, fiziškesni. Taip pat rinkomės gerus metimus, o kai jie sukrenta žaisti visada pasidaro lengviau“, – po mačo sakė Š. Jasikevičius.

Pirmoje mačo pusėje Š. Jasikevičius nebuvo patenkintas ir teisėjų darbu, o už ginčus užsidirbo techninę pražangą. Ant arbitrų jis įsiuto pačioje antrojo kėlinio pabaigoje, kai reikalavo pražangos prieš taškus su kontaktu pelniusį Nicką Calathesą. Lietuvis žengė į aikštę ir ėmė skėsčioti rankomis bei greitai sulaukė nuobaudos.

Netrukus nepalankaus švilpuko sulaukęs Nigelis Hayesas-Davisas už ironiškus plojimus teisėjų adresu taip pat gavo techninę.

Tai buvo jau šešta „Fenerbahče“ pergalė per septynerias rungtynes Eurolygoje nuo tada, kai lietuvis ėmė vadovauti Stambulo ekipai.

Š. Jasikevičius išskyrė ir didžiausią komandos bėdą – nesugebėjimą žaisti sistemingai ilgomis atkarpomis, o tai ir lėmė prastą gynybą pirmame kėlinyje.

„Mums reikia eiti į bažnyčią ir melstis, – kaip spręsti šią bėdą juokavo jis. – Yra dvi skirtingos „Fenerbahče“. Viena, kuri yra disciplinuota ir fiziška, o kita negalinti to išlaikyti ilgomis atkarpomis. Jeigu norime kažką pasiekti šiais metais, turime tą išlaikyti ilgiau.

Žaidėjai mokosi sistemos, puikiai dirbame treniruotėse, bet viskam reikia laiko, o kai yra tiek daug rungtynių – sunku. Turime žiūrėti į pozityvius dalykus – praleisti 17, 16 ir 12 taškų per kėlinius prieš tokią talentingą puolimo komandą – tai fenomenalus vyrukų pasirodymas gynyboje.“

Šį penktadienį „Fenerbahče“ savo aikštėje lauks Miuncheno „Bayern“ vizito, o kitą, sausio 19 d., atvyks į Nemuno salą pas Kauno „Žalgirį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją