Praėjusio sezono finalininkė Ankaros „Turk Telekom“ vasarą prisiviliojo N. Čanaką, tačiau jau spalio antroje pusėje parodė jam duris. Tad antradienio vakarą Nenadas Čanakas pasitiko klubą, kuris prieš tris savaites jam įteikė atleidimo lapelį.

Praėjusio sezono finalininkė Ankaros „Turk Telekom“ vasarą prisiviliojo N. Čanaką, tačiau jau spalio viduryje parodė jam duris.

Į puikiai pažįstamą Panevėžį grįžęs N. Čanakas su „Lietkabeliu“ pasiekė jau antrą pergalę Europos taurėje.

Be tą padaryti lengva nebuvo. Be kelį susižeidusio Pauliaus Valinsko, čiurnos traumą patyrusio Deivido Sirvydžio, taip pat be traumuotų Aleno Hadžibegovičiaus ir Dovio Bičkauskio žaidęs „Lietkabelis“ didžiąją rungtynių dalį turėjo vytis varžovus.

Lemiamame kėlinyje „Lietkabelis“ tris minutes nepelnė taškų, o dvi iš eilės Donato Sabeckio klaidos pasibaigė įspūdingais „Turk Telekom“ amerikiečių dėjimais – 77:62.

Šeimininkai kelis kartus sumažino atsilikimą iki vienženklio, bet likus žaisti pusantros minutės varžovai vis dar kontroliavo situaciją – 86:75.

Tačiau tada prasidėjo neįtikėtini dalykai, po kurių varžovai griebėsi už galvų, o sirgaliai vis kildavo iš savo vietų tibūnose.

G. Orelikas įsūdė tris tritaškius iš eilės, o D. Sabeckis dvitaškiu išlygino rezultatą, iki mačo pabaigos likus vos 0,9 sekundės.

„Turk Telekom“ prametė lemiamą metimą iš toli ir ekipos žaidė pratęsimą.

Šiame abi ekipos ilgiau nei keturias minutes nesugebėjo pelnyti taškų, o tylą nutraukė tas pats G. Orelikas, pataikęs aštuntąjį savo tritaškį.

Pakrikę svečiai taip ir nepelnė taškų pratęsime, o „Lietkabelis“ suspėjo susikrauti 7 taškų persvarą – 93:86.

Po pergalės N. Čanakas santūriai šypsojosi, spaudė varžovams rankas, o netrukus jo glėbyje atsidūrė džiaugsmo ašarų nesulaikiusi žmona.

Įspūdingas Orelikas ir toliašaudė artilerija

Šiuo metu „Lietkabelis“ su trimis pergalėmis per 7 turus užima 7-ą vietą, Panevėžio klubą pavyti dar gali Podgoricos „Budučnost“, kuri savo turo rungtynes žais trečiadienį vakare. 

Remiantis duomenų analitiko Mykolo Stumbro pateikiama išplėstine statistika, panevėžio klubui pergales (pagal „win share“ – indėlio į pergales – rodiklį) garantuoja iš esmės 5 žaidėjai: tai Gabrielius Maldūnas (31,5 proc.), Vytenis Lipkevičius (24,7 proc.), Deividas Sirvydis (24,7), Gediminas Orelikas (24,3) ir Martynas Varnas (14,6).

M. Stumbro skaičiavimais jie atnešė praktiškai visas tris „Lietkabelio“ pergales.

Kitų žaidėjų indėlis į pergales pagal šį rodiklį – vienženklis (D. Slavinsko, P. Valinsko, N. Stuknio) arba net neigiamas (S. Bircevičius, L. Lelevičius, A. Hadzibegovičius).

Ironiška, blogiausias komandos krepšininkas pagal įtaką iškovojamoms pergalėms yra Donatas Sabeckis (-29,5 proc.), antradienį išplėšęs pratęsimą.

Grįžkime prie antradienio rungtynių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją