Kauno „Žalgirio“ (6-12) era su naujuoju komandos treneriu pradėta pergale. Andrea Trinchieri debiute kauniečiai 77:71 nugalėjo Berlyno ALBA (3-15) ir nutraukė šešių pralaimėjimų Eurolygoje seriją.

Po rungtynių pergale pasidžiaugė komandos kapitonas Edgaras Ulanovas. Puolėjas per 29 žaidimo minutes pelnė 10 taškų (1/3 divt., 2/3 trit., 2/2 baud.), atkovojo 4 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 12 naudingumo balų.

„Pergalė yra pergalė – intensyvumas buvo geras, ypač rungtynių pradžioje. Aišku, turėjome ir pakilimų, ir nuopolių, vienu metu vėl pasireiškė nepasitikėjimas ir dvejonės, kurios komandoje yra nusistovėjusios. Tai turbūt atsirado dėl dažnai pralaimimų rungtynių pabaigų.

Dabar svarbiausia, jog iškovojome pergalę ir turime žiūrėti į priekį“, – pergalingas rungtynes pakomentavo kapitonas.

Puolėjas pasidžiaugė rungtynių atmosfera ir „Žalgirio“ sirgaliais, kurie dar kartą pilnai užpildė areną.

„Ačiū fanams, kurie ir toliau rodo pasitikėjimą mūsų komanda. Jeigu žaidžiame prieš apatinės lentelės dalies komandą ir sirgaliai gausiai susirenka į rungtynes, tai daug pasako apie mūsų sirgalius“, – už palaikymą dėkojo E. Ulanovas.

„Žalgiris“ šiose rungtynėse išmetė 30 tritaškių (10/30), o iš jų net 20 – pirmoje rungtynių pusėje. E. Ulanovas teigė, jog tai buvo dalis plano.

„Norėjome žaisti greičiau. Aišku, buvo ir neparuoštų metimų, tačiau rungtynes pradėjome taikliais metimais ir tai suteikė mums pasitikėjimo savimi. Taip pat ALBA nemažai rizikavo“, – apie tritaškių gausą kalbėjo puolėjas.

Tik pirmadienį į Kauną atvykęs naujasis „Žalgirio“ strategas A. Trinchieri didelių korekcijų į žaidimą neįvedė.

„Žaidėme senu bagažu – treneris neturėjo daug laiko kažko pakeisti, turėjome tik vieną treniruotę ir tai ji negali būti labai ilga prieš rungtynes. Tik kelis akcentus turėjo treneris keliems žaidėjams bei deriniams po minutės pertraukėlės“, – apie menkus pokyčius žaidime kalbėjo kapitonas.

E. Ulanovas pasidalino savo pirmuoju įspūdžiu apie naująjį trenerį.

„Įsivaizdavau jį tokį patį, kaip ir visi krepšinį stebintys ir suprantantys sirgaliai. Asmeniškai dar nespėjau jo pažinti. Prireiks laiko išsiryškinti trenerio viziją, kur jis mato stipriąsias žaidėjų puses. Sunku dar pasakyti, koks jis yra, nes dabar vyksta susipažinimo procesas“, – apie pirmąją pažintį su italu komentavo jis.

Kapitonas palygino, kuo skiriasi dabartinio trenerio ir jo pirmtako – Kazio Maksvyčio – filosofija.

„Kaip ir minėjau, esminis skirtumas, jog treneris norėjo greitesnio žaidimo. Sunku kažką analizuoti po vienerių rungtynių. Jei laimi, matai vienokius dalykus, jei pralaimi – pamatai problemas. Treneris mumis pasitikėjo, leido improvizuoti, per daug nesikišo į žaidimą, o savo dalykus įvedė per minutės pertraukėlės“, – aiškino lietuvis.

Paklaustas žurnalistų apie A. Trinchieri ir Šarūno Jasikevičiaus asmenybės panašumus, kapitonas iš dalies sutiko.

„Kažkiek turi panašumo tarpusavyje. Matosi, jog treneris yra įdomi asmenybė ir yra pasiruošęs pateikti daug taktinių dalykų.

E. Ulanovas taip pat pakomentavo K. Maksvyčio atleidimo situaciją.

„Pasikartosiu, kaip kalbėjo kiti kolegos ir mūsų treneris, jog ši profesija yra negailestinga. Jeigu nėra pergalės ženkliuko lentelėje, visada yra atsisukama į trenerį. Žaidėjams nėra kada apie tai galvoti. Atėjo naujas treneris, kuris turi naujų idėjų ir nori pergalių“, – kalbėjo kapitonas.

Žalgiriečiai neturės laiko poilsiui ir jau sausio 4 dieną (ketvirtadienį) žais prieš Vilerbano ASVEL.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją