Kauno „Žalgirio“ krepšininkai padovanojo antrą pergalę savo sirgaliams. Pirmoje rungtynių dalyje strigęs „Žalgiris“ griaudint sirgaliams geležine gynyba sukaustė Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkus ir šventę antrą Eurolygoje pergalę iš eilės 83:75.

„Nemanau, kad tai turi įtakos. Bet koks žaidėjas, ar tai nuo suolo kils, ar starto penkete pradės rungtynes, mums nesvarbu. Pas mus nėra kaip NBA, kur būna nepatenkinti, jei rungtynes pradeda ne starto penkete“, – aiškino M. Grigonis.

Marius pradėjo geriau suprasti sistemą. Jis atėjo iš juodo į baltą. Labai skirtinga mokykla buvo iš kur jis atėjo. Jis 4 metus žaidė Ispanijoje. Žmogui reikia laiko. Bet nereikia abejoti žmonėmis, kurie turi profesionalų požiūrį į darbą, manau, kad jis gali dar geriau.
Šarūnas Jasikevičius

5 iš 6 dvitaškių ir 3 iš 4 tritaškių pataikęs rezultatyviausias dvikovos žaidėjas po rungtynių tikino, kad žaliai baltiems pergalę lėmė puikiai gynyboje sužaista antroji rungtynių dalis.

„Labai gerai, kad esame pergalių kelyje. Po penkių pralaimėjimų reikėjo šitų pergalių. Visi džiaugiamės. Po pirmo kėlinio pakeitėme gynybą, ypač dėl G. Printezio, kuris 4 tritaškius įmetė, nors iki tol buvo per sezoną tik tris pataikęs. Jie įmetė 10 tritaškių, o mes tik kelias baudas padarėme. Paskui padarėme išvadas. Manau, treneris turėtų būti patenkintas“, – kalbėjo jis.

Vyriausiasis „Žalgirio“ treneris tikrai liko patenkintas M. Grigonio žaidimu, spaudos konferencijoje gynėjui negailėjo gerų žodžių.

„Marius pradėjo geriau suprasti sistemą. Jis atėjo iš juodo į baltą. Labai skirtinga mokykla buvo iš kur jis atėjo. Jis 4 metus žaidė Ispanijoje. Žmogui reikia laiko. Bet nereikia abejoti žmonėmis, kurie turi profesionalų požiūrį į darbą, manau, kad jis gali dar geriau“, – apie M. Grigonį kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Labai smagi pergalė, nors ir reikėjo „atsilošti“ daug taškų ir atiduoti daug jėgų. Antrame kėlinyje ir antroje pusėje rodėme didelį norą, dėl ko tą pergalę ir iškovojome. Pirmas kėlinys buvo labai blogas, keletą blogų sprendimų, jie pataikė kelis tritaškius, tai buvo labai skaudu.

Antroje pusėje pakeitėme gynybą, pradėjome viską keistis, o tai labai pasiteisino. Privertėme juos klysti, mesti nepatogius metimus. Pirmoje pusėje to nebuvo“, – rungtynes įvertino 5 taškus pelnęs Edgaras Ulanovas.

Puolėjas kalbėjo, kad svarbiausia buvo pasiekti pergalę ir pasidžiaugė už puikią atkarpą žaidžiančius komandos draugus.

„Aš nesureikšminu savo pasirodymo. Laimėjome, džiaugiuosi dėl puikaus M. Grigonio pasirodymo. B. Daviesas ir A. White‘as gerai žaidžia. Smagiausia, kad laimėjome. Nesmagu, kai pralaimi dukart iš eilės ir pradedama ieškoti kaltų. Aš nemėgstu to daryti, teisintis. Ateis ta forma“, – paklaustas apie savo žaidimą kalbėjo E. Ulanovas.

Rungtynių įkarštyje technine pražangą buvo nubaustas „Žalgirio“ strategas. Po šios pražangos kauniečiai spurtavo, sukeldami kurtinantį triukšmą, kurį spaudos konferencijoje pažymėjo ir Š. Jasikevičius. M. Grigonis pasidžiaugė, kad ir fanai prisidėjo prie puikios pergalės.

„Fanai tikrai garsiai palaikė, net V. Spanoulis baudos nepataikė. Vienas kitas taškas, jei fanai gali padėti, mums tie taškai aukso vertės“ , – sakė M. Grigonis.

Praėjusiame sezone „Žalgiris“ gruodį turėjo 5 pergalių seriją, kuri kilstelėjo komandą emociškai. E. Ulanovas mano, kad nereikėtų galvoti apie serijas, po pergalės reikia ruoštis kitoms rungtynėms.

„Norėtumėme, kad ta serija ateitų. Bet mes žaidžiame dviem frontais, artėja savaitgalis, turime rimtą išbandymą. Dabar orientuosimės į LKL rungtynėms su Vilniaus „Rytu“, – sakė E. Ulanovas.

Rungtynes su „Rytu“ kauniečiai žais sekmadienį, o kitas Eurolygos mačas bus kitą penktadienį Miunchene su vietos „Bayern“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)