„Chimki“ krepšininkai namuose 100:80 (21:21, 29:15, 31:11, 19:33) pranoko Zelionos Guros „Stelmet Enea“ (5/19) ekipą iš Lenkijos.

Jei pirmasis kėlinys baigėsi lygiosiomis 21:21, tai kitus du šeimininkai laimėjo net 60:26 ir išsprendė susitikimo baigtį dar prieš paskutinį ketvirtį – 81:47.

Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo latvis Janis Timma su 20 taškų (3/6 dvitaškiai, 4/8 tritaškiai, 2/2 baudos). Jis, beje, ir įmetė šimtąjį tašką.

Malcolmas Thomas pridėjo 16, Andrejus Zubkovas 13, Antonio Crockeris 11, Aleksejus Švedas 10 taškų (2/10 metimai iš žaidimo, 15 rez. perd., 7 atk. kam.).


Tiesa, „Chimki“ klubas vargiai beaplenks pirmenybių lyderius CSKA (20/4) ir Kazanės UNIKS (17/4), prieš kuriuos turi minusinį santykį tarpusavio susitikimuose, o tai reiškia, kad yra praktiškai įkalintas trečioje vietoje.

Ir ši situacija yra labai grėsminga: jei per likusius turus UNIKS klubas, kuriam liko ne pats sudėtingiausias tvarkaraštis, nebesuklups arba tai padarys ne daugiau kartų nei CSKA, būtent Kazanės „UNIversitetas-Kultūra-Sportas“ ir taps reguliariojo sezono nugalėtoju.

Tokiu atveju CSKA klubas veikiausiai liktų antras, o „Chimki“ – trečias. Arba atvirkščiai, bet tai nieko nekeistų, nes pusfinalio serijoje iki trijų pergalių tarpusavyje susikautų būtent šios dvi Maskvos ekipos.

Neįveikus pusfinalio barjero nuplauktų vieta kitų metų Eurolygoje. O vidury sezono Georgą Bartzoką Mytiščiuose pakeitusio R. Kurtinaičio pagrindinė užduotis kaip tik ir yra išvesti „Chimki“ į Eurolygą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)