Vienoje Pekino ligoninių lietuvis atsidūrė rugsėjo 13 d. ir iškart buvo operuotas, paniro į komą.

„Gydytojai viliasi, kad artimiausiomis dienomis galės Andrių iš reanimacijos perkelti į kitą skyrių. Šalia Andriaus budinti žmona Sigvida sako jaučianti stiprų mūsų visų palaikymą ir sunkiai randa žodžių, galinčių išreikšti dėkingumą.

Džiaugiamės, kad bendrovė „Seesam Vienna Insurance Group“, su kuria prieš išvykdamas į Kiniją Andrius sudarė 100 000 eurų vertės draudimo sutartį, jautriai reagavo į susidariusią situaciją ir peržvelgė savo taisykles, tad, kaip paskelbta rugsėjo 20 dieną bendrovės išplatintame pranešime, „šiuo konkrečiu atveju draudimo taisyklėse apibrėžti limitai insultui kaip lėtinei ligai bus netaikomi“ ir „bendrovė užtikrina visus finansinius mokėjimus bendrųjų draudimo sutarties limitų ribose, kurie yra būtini, kad nukentėjusiam asmeniui būtų suteikta būtinoji medicininė pagalba, ir tai darys tol, kol ligonį prižiūrintys medikai priims sprendimą, kad jis gali būti transportuotas atgal į Lietuvą“.

Šiuo metu Andriaus gydymo išlaidos viršija 20 tūkst. eurų. Priminsime, kad operacija kainavo 6500 eurų, už parą reanimacijos palatoje tenka mokėti 1283 eurus, o savaitgaliais ir švenčių dienomis taikomas dvigubas tarifas. Ir dar – už gydymą reikia mokėti iš karto, tai yra Andriaus vardu atidarytoje sąskaitoje lėšų turi būti nuolat, sąskaitos jo žmonai Sigvidai išrašomos kiekvieną dieną (draudimo bendrovė kompensuoja pagal Sigvidos pateiktas sąskaitas, o tai šiek tiek užtrunka), todėl dar kartą dėkojame visiems žmonėms, prisidėjusiems savo aukomis, kai to labiausiai reikėjo.

Kiek truks gydymas ir kada Andrius galės grįžti į Lietuvą, Pekino medikai nedrįsta spėlioti, bet mes tikime jų kompetencija ir paties Andriaus tvirtybe“, – perduoda rinktinės sirgalių bendruomenės atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)