Eurolygos ketvirtfinalio serijos starte „Barca“ namuose išvelėjo šonus „Žalgiriui“ rezultatu 91:69.

„Gerai. Gerai žaidėme. Tik trečiame kėlinyje išėjome pernelyg „minkšti“. Kai tik laiku neprasižendavome ar nesilaikydavome plano, „Žalgiris“ iškart spurtuodavo. Gera pergalė, bet ji reiškia tik vieną tašką, nieko daugiau“, – apie dvikovą Lietuvos žurnalistams atsiliepė Šaras.

Šeimininkų pasiūlyto kontakto lygio pritrenktus kauniečius trečiadienį puolime ištiko visiška žanro krizė.

Nors „Žalgiris“ ir reguliariajame sezone buvo paskutinis pagal rezultatyvius perdavimus, šįsyk jų pro Ispanijos vicečempionų gynybos tinklus prastūmė vos 6 – mažiausiai per visus septynis sezono mėnesius.

„Už „Žalgirį“ man sunku kalbėti, bet manau, kad gerai padirbėjome gindamiesi. Tačiau kai tik užsižiopsodavome, mus nubausdavo“, – sakė nugalėtojų vairininkas.

– Matote „Barcos“ žingsnį į priekį lyginant su reguliariuoju sezonu?Delfi paklausė Š. Jasikevičiaus

– Mes ir anksčiau žaidėme tikrai neblogai, ypač antroje reguliaraus sezono pusėje, kai buvo daug labai gerų rungtynių su labai stipriais priešininkais. Sunku pasakyti, ar dabar dar kažkiek pasitempėme.

– Ar Rokas Jokubaitis jau atrodė atsigavęs po ligos?

– Manau, šiandien jis pasirodė labai solidžiai, kaip ir Tomašas Satoransky. Daug ko iš jų gavome, bet reikia kuo greičiau viską užmiršti, nes laukiame „Žalgirio“ reakcijos.

– Gal priminsite auklėtiniams 2019-ųjų „Žalgirio“ serijos pradžią Stambule, kai pirmame mače į „Fenerbahče“ krepšį tuomet dar jūsų vadovaujami kauniečiai tesumetė 43 taškus, bet laimėjo kitas rungtynes?

– Yra daug pavyzdžių, kuriuos čia galima priminti. Galima priminti jūsų minėtą, galima priminti ir seriją tarp Sienos „Montepaschi“ ir Pirėjo „Olympiakos“. Laimėjome tik pirmą raundą.


– Kaip sugebėjote apkartinti gyvenimą Rolandui Šmitui, sužaidusiam vieną blogiausių sezono mačų?

– Jis prametė keletą savo metimų, kai kuriose situacijose buvo gerai uždengtas. Bet Rolandas turi puikų charakterį, tai yra vienas iš žaidėjų, kurie tikrai bandys sureaguoti. Turime būti tam pasiruošę.

Rolandas žaidžia nuostabų sezoną. Manau, ir pas mus jis gaudavo užtektinai minučių, bet vis tiek kažkiek buvo Nikola Mirotičiaus šešėlyje. Rolandas norėjo daugiau, ir buvo aišku, kad atsidūręs puikioje vietoje turės puikų sezoną.

– Ar N. Mirotičiaus žaidimo laiką šiandien kažkiek apribojo traumelė antrame kėlinyje?

– Kai tik yra galimybė, bandome padalinti žaidimo minutes visiems. Kažkas ten jam su koja buvo, bet pats pasakė, kad yra pasiruošęs žaisti toliau. Tik taip išėjo, kad paskui jį daugiau pataupėme.

– Esate patenkintas katalonų sirgaliais, kurie šįkart neleido garsiai pasireikšti atvykėliams iš Lietuvos?

– „Blaugrana“ yra maža salė, gera akustika. Per atkrintamąsias čia tikrai gera atmosfera.


„Žalgirio“ gretose ant parketo trečiadienį grįžo šlaunies traumą pastaruoju metu gydęsis Isaiah Tayloras, šeimininkams trūko nugaros skausmų sulaikyto Cory Higginso.

Antrosios serijos iki trijų pergalių rungtynės taip pat Barselonoje vyks penktadienį, Kaune komandos pirmąsyk susikibs gegužės 3 d.

Tai buvo 37-a „Žalgirio“ ir „Barcelona“ akistata per visą istoriją, lietuviams palankiai baigėsi tik 7 dvikovos.

„Blaugrana“ arenoje šeimininkaujant Š. Jasikevičiui kauniečiams dar nėra pavykę laimėti. Paskutinį kartą „Barca“ jos pačios tvirtovėje buvo įveikta 2017-aisiais, kai Šaras dar stovėjo priešingoje barikadų pusėje.

Šiame reguliariajame sezone ekipos pasidalino po pergalę namuose. „Barcelona“ turnyro lentelėje finišavo antra (23/11), „Žalgiris“ – septintas (19/15).

Kauno ekipa Eurolygos ketvirtfinalį šiame amžiuje pasiekė trečią kartą. 2018-aisiais žalgiriečiai iškopė į finalo ketvertą ir užėmė trečią vietą, po metų pakartoti tokio žygio nebepavyko.

Tuo metu „Barcelona“ – etatinė atkrintamųjų varžybų dalyvė. Ketvirtfinalyje katalonų nebuvo tik 2017 ir 2018 metais. Nuo 2020-ųjų treniruojant Š. Jasikevičiui komanda iki šiol abu kartus žaidė finalo ketverte ir užėmė atitinkamai antrą bei trečią vietas.

Pusfinalyje šios poros nugalėtojo lauks Madrido „Real“ (Ispanija) arba Belgrado „Partizan“ (Serbija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją