„Pernai rinktinei vadovavęs Kęstutis Kemzūra paprašė jo netraukti į rinktinės trenerių štabą dėl darbų klube.

Pagal sutartį su „Žalgiriu“ pats galiu vadovauti rinktinei tik vasarą, negaliu to daryti atrankos „languose“. Reikėjo priimti sprendimą, kas vadovaus rinktinei atrankos languose. Nusprendėme, kad geriausiai tam tinka Giedrius Žibėnas.

Jis yra rinktinės štabe, puikiai žino sistemą. Būtų išsaugotas tęstinumas. Atrankoje rinktinės branduolį sudarys Lietuvoje žaidžiantys krepšininkai, yra labai talentingų žaidėjų.

Manau, Giedrius – viena geriausių kandidatūrų. VK priėmė tą sprendimą ir patvirtino jį rinktinės strategu Europos čempionato atrankoje“, – pirmadienį surengtoje LKF spaudos konferencijoje kalbėjo K. Maksvytis.

„Be abejo, tarsimės kartu pagal turimas pajėgas, bet taip pat atsižvelgsime ir į pagrindinį tikslą – patekti į olimpines žaidynes.

Orientuosimės į tuos žaidėjus, kurie galėtų vasarą padėti laimėti atranką į olimpines žaidynes. Tad dėl sudėties konsultuosimės“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Vasarį Lietuvos rinktinės laukia startuojanti atranką į 2025 m. Europos pirmenybes. Šioje lietuviai susikaus su Lenkija, Estija ir Šiaurės Makedonija.

Vasarą G. Žibėnas sugrįš į asistento vietą, o K. Maksvyčio vedama rinktinė bandys patekti į Paryžiaus olimpines žaidynes.

Komandos tarpusavyje sužais po dvejas rungtynes – namie ir išvykoje. Atrankos langai bus žaidžiami 2024 m. vasario 19-27 d., lapkričio 18-26 d. ir 2025 m. vasario 17-25 d. Europos čempionatas vyks 2025 m. rugpjūčio 27-rugsėjo 14 d.

Vasario 23 d. Lietuva namie priims lenkus, vasario 26-ąją keliaus į Estiją. 2024 m. lapkričio 21 d. lietuviai svečiuose susitiks su Šiaurės makedonais, o 24 d. juos priims namuose.

Atranka bus baigta 2025 m. vasario akistatomis su Lenkija išvykoje ir namuose su Estija.

Olimpinės atrankos turnyras – Puerto Rike

Ateinančią liepą San Chuane šešios komandos kovas dėl vienintelio kelialapio į olimpinį Paryžių pradės suskirstytos į dvi grupes.

A grupėje Kazio Maksvyčio auklėtiniams kompaniją palaikys Meksika ir Dramblio Kaulo Krantas, B grupėje su šeimininkais startuos Italija ir Bahreinas. Po dvi stipriausias ekipas kelsis į pusfinalius.

Olimpinės atrankos turnyras kitų metų liepos 2-7 d. bus rengiamas Jose Miguelio Agreloto vardo sporto rūmuose, vietinių vadinamuose Koliziejumi. 2004-aisiais pastatyta 18,5 tūkst. vietų turinti arena – didžiausia saloje.

Puerto Riko vyriausybė varžybų organizavimui skyrė 2,3 mln. JAV dolerių.

Krepšinis – populiariausia sporto šaka per 3 mln. gyventojų talpinančioje saloje, turinčioje neinkorporuotos JAV teritorijos statusą.

Krepšinio sezonas čia prasideda pavasario pabaigoje ir tęsiasi iki rudens pradžios. Bet dėl olimpinės atrankos Puerto Riko krepšinio lyga (BSN) pažadėjo skelbti savaitės pertrauką, taip pat įpareigojo klubus likus dviem savaitėms iki turnyro išleisti į nacionalinę komandą pakviestus žaidėjus.

Iš Puerto Rike susibursiančių rinktinių FIBA reitinge aukščiausiai pakilusi Lietuva, užimanti 10-ą vietą. Italija reitinguojama 13-a, Puerto Rikas – 16-as, Meksika – 25-a, Dramblio Kaulo Krantas – 33-ias, Bahreinas – 69-as.

Vietas kitų metų Paryžiaus olimpiniame vyrų krepšinio turnyre jau turi Prancūzija, Vokietija, Serbija, JAV, Kanada, Australija, Pietų Sudanas ir Japonija.

Visų atrankos turnyrų dalyviai:

Pirėjas (Graikija)

A grupė: Slovėnija, Naujoji Zelandija, Kroatija.

B grupė: Graikija, Dominikos Respublika, Egiptas.

Ryga (Latvija)

A grupė: Latvija, Sakartvelas, Filipinai.

B grupė: Brazilija, Juodkalnija, Kamerūnas.

Valensija (Ispanija)

A grupė: Ispanija, Libanas, Angola.

B grupė: Lenkija, Suomija, Bahamai.

San Chuanas (Puerto Rikas)

A grupė: Lietuva, Meksika, Dramblio Kaulo Krantas.

B grupė: Puerto Rikas, Italija, Bahreinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją