Iš viso pirmenybėse varžysis 12 rinktinių: JAV, Argentina, Kanada, Egiptas, Kinija, Pietų Korėja, Australija, Lietuva, Ispanija, Kroatijos, Čekija ir Prancūzija.

Tuo metu 17-mečių merginų čempionatas vyks rugpjūčio 17-26 dienomis Roterdame, Olandijoje.

Primename, kad lapkričio pabaigoje Paryžiuje vykusiame „FIBA Europe“ valdybos posėdyje buvo nuspręsta, kad Lietuva kartu su Latvija 2012-ųjų vasarą rengs ir Europos jaunučių (iki 16 metų) bei jaunių (iki 18 metų) vaikinų čempionatus.

16-mečių ir 18-mečių čempionatų pirmųjų etapų kovos vyks ir Lietuvoje, ir Latvijoje. 16-mečių finalinis etapas bus surengtas kaimynų šalyje, o 18-mečių – Lietuvoje.

LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas pažymėjo, kad kitą vasarą mūsų šalis kunkuliuos krepšiniu, o trys jaunimo turnyrai leis panaudoti visas didžiąsias arenas.

„FIBA Europe“ visiškai pasitiki Lietuva, nes mūsų šalyje rengiami čempionatai kiekvieną kartą leidžia gerokai kilstelti kokybės kartelę visomis prasmėmis. Mūsų federacijos tikslas – padaryti Lietuvą pasauliniu krepšinio centru“, - tvirtino M. Balčiūnas.

Tiesa, kitą vasarą surengti ir, ko gero, svarbiausią tarptautinį turnyrą – Londono olimpinių žaidynių atrankos varžybas - Lietuvai nebuvo leista.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją