Šiuo metu aišku, kad 2017-2018 m. FIBA Čempionų lygos pagrindiniame turnyre iš Lietuvos klubų garantuotai kovos „Neptūnas“, kuriam burtai lėmė varžytis B grupėje kartu su „Gaziantep“ (Turkija), „Elan Chalon“ (Prancūzija), Tenerifės „Iberostar“ (Ispanija), „Ventspils“ (Latvija) ir Salonikų PAOK (Graikija). Dar du klubai prie šios kompanijos prisijungs iš atrankos varžybų.

„Dabar sunku kalbėti apie komandų komplektacijas – kol kas kalbame tik apie vardus. Tačiau labai smagu, kad Klaipėdos krepšinio gerbėjai pamatys ne vieną puikią komandą. Tai ir Čempionų lygos laimėtoja „Iberostar“, ir Prancūzijos čempionai „Elan Chalon“. Klaipėdoje nėra viešėjusi ir „Gaziantep“ komanda iš Turkijos.

Salonikų PAOK iš Graikijos ir „Ventspils“ – komandos, kurias klaipėdiečiai pažįsta, tačiau grupėje mes galime turėti ir dar vieną ekipą, su kuria turime nesuvestų sąskaitų. Jeigu įveiks atranką, pas mus pateks Liudvigsburgo „FMP Riessen“ – vokiečiams pralaimėjome pernai aštuntfinalyje. Būtų smagu pasiekti revanšą“, – Krepšinis.lt sakė burtų traukimo ceremoniją Šveicarijoje stebėjęs Algimantas Ercius.

„Neptūno“ direktorius lengviau atsikvėpė, kad į grupę nepateko Krasnojarsko „Jenisej“ komanda iš Rusijos – itin tolima kelionė lėktuvu į Sibirą nevilioja nė vieno Europos klubo.

„Manau, kad visi lengviau atsiduso pamatę, kad tarp varžovų neatsidūrė „Jenisej“. Mes jau turime patirties iš VTB Vieningosios lygos, visų pirma, ten reikia spręsti aklimatizacijos klausimus. Aišku, burtai yra burtai – būtų suvedę, būtų tekę keliauti“, – pažymėjo jis.

„Neptūnas“ ruoštis sezonui planuoja pradėti rugpjūčio viduryje. Komandą treniruos Kazys Maksvytis. Kol kas uostamiesčio klubas turi tik vieną naujoką – Edgarą Želionį. Be jo, galiojančias sutartis su ekipa šiuo metu turi Mindaugas Girdžiūnas, Arnas Butkevičius, Mindaugas Kačinas, Matas Jucikas, Laurynas Beliauskas ir Aidas Einikis.

Čempionų lygos burtai

„Juventus“ ekipa į kovą Čempionų lygoje įsitrauks šiek tiek anksčiau – trečiame ir paskutiniame kvalifikacijos etape. Prieš uteniškius stos „Kapfenberg Bulls“ (Austrija), Lisabonos „Benfica“ (Portugalija) arba Sofijos „Lukoil Academic“ (Bulgarija) – priklausomai nuo to, kuri iš ekipų įveiks pirmus du barjerus.

Jeigu uteniškiai nugalės savo varžovus, jie pateks į pagrindinio turnyro A grupę, kurioje jau yra aiškios šešios komandos – AS „Monaco“ (Prancūzija), Mursijos UCAM (Ispanija), Holono „Hapoel“ (Izraelis), Sasario „Dinamo“ (Italija), Oldenburgo „EWE Baskets“ (Vokietija) ir minėtoji „Jenisej“.

Šveicarijoje taip pat viešėjęs „Juventus“ direktorius Eimantas Skersis sakė, kad yra patenkintas potencialiais varžovais atrankos varžybose.

„Laukia trijų šalių čempionai, o čempionai net ir ne krepšinio šalyse sulaukia nemažai dėmesio, pakankamai rimtų investicijų, visada yra pakankamai pajėgūs. Todėl nereikėtų nuvertinti Austrijos komandos.

Portugalijos krepšinį šiek tiek pažįstame, nes pernai žaidėme su „Porto“ – maždaug galime įsivaizduoti, koks „Benfica“ pajėgumas. Stipriausia iš potencialių varžovių turėtų būti Bulgarijos komanda, bet dabar kažką prognozuoti sudėtinga – komplektacijos darbai dar tik prasidėjo. Bet kuriuo atveju, manau, kad galimybių turime. Galėjo būti ir skambesnių vardų – dabar tereikia dirbti, susikoplektuoti komandą ir bandyti patekti į pagrindines varžybas“, – teigė E. Skersis.

Po praėjusio sezono „Juventus“ komandą paliko treneris Antanas Sireika, iš kurio komandos vairą perėmė Gediminas Petrauskas. Kol kas uteniškiai sutarčių su krepšininkais nėra pasirašę, o po praėjusio sezono baigė galioti beveik visų pagrindinių žaidėjų kontraktai. Anot E. Skersio, dabar komandos komplektacijos darbai turėtų pagreitėti.

„Aš manau, kad Lietuvos krepšininkai, besirenkantys, kuriam lietuviškai klubui atstovauti, turėtų matyti, kad kelias į Čempionų lygą yra įveikiamas. Daug kas galbūt pabijodavo rašytis su mūsų komanda sutartį pagalvojęs, kad jei nepateksime į Čempionų lygą, tai žaisime Baltijos krepšinio lygoje, kur tokio didelio susidomėjimo nėra. Galbūt po šitų burtų žaidėjai susidomės mūsų pasiūlymais. Manau, kad į grupę patekti galime – žaidėjus turėtų motyvuoti galimybė susikauti su tokiomis komandomis kaip „Monaco“, – tvirtino „Juventus“ direktorius.

Čempionų lygos atrankos varžybų burtai

Pasak jo, treniruočių stovyklą Utenos komanda pradės rugpjūčio viduryje.

„Iki tada norime turėti didžiąją dalį žaidėjų. Mes dažniausiai laukiame iki pat tarpsezonio pabaigos, nors ir nelabai norime taip daryti. Tačiau niekada nežinai, kaip viskas baigsis – vedi vedi derybas, o po to lieki be nieko“, – pažymėjo jis.

Anot E. Skersio, lietuviai be reikalo nuvertina Čempionų lygą.

„Esu girdėjęs, kad čia antrarūšis ar trečiarūšis turnyras, bet žiūrėdamas į Europos taurės komandas ir į šio turnyro ekipų sudėtį aš negalėčiau pasakyti, kuris turnyras Europoje yra antras pagal pajėgumą“, – teigė E. Skersis.

FIBA Čempionų lygoje kovos ir dar viena Lietuvos komanda – nuo pirmo atrankos etapo varžybas pradės Virginijaus Šeškaus treniruojamas Prienų-Birštono „Vytautas“, kuriam burtai lėmė susitikimą su Olandijos čempionais – Groningeno „Donar“.

Prienų atstovai į burtų traukimo ceremoniją neatvyko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)