4 tritaškius iš 7 įskraidinęs, o iš viso 16 taškų sušveitęs snaiperis rezultatyvumu nugalėtojų gretose nusileido tik Laurynui Beliauskui, finišavusiam su 20 taškų.

Iš viso per tris susitikimus su Jordanijos komanda D. Sirvydis realizavo 10 tolimų šūvių iš 21-o (48 proc.).

Ir visa tai nepaisant to, kad pastaruosius porą sezonų Deividas iš trijų taškų zonos atakavo iš beveik pusmetriu tolesnės distancijos – ši linija NBA ir G lygose yra 49 centimetrais toliau nei Europoje (atitinkamai 7,24 ir 6,75 m).

„Nesakyčiau, kad yra kažkoks labai didelis skirtumas, bet faktas, kad reikia šiek tiek apsiprasti, ypač per rungtynes – vis tiek metimas išeina šiek tiek skirtingas. Bet aš vis tiek nuo pat linijos beveik juk nemetu, tai jie automatiškai būna tolesni. Nematau problemos“, – pasakojo jis.

D. Sirvydis tikino suprantantis, kad prisijungęs prie pagrindinės nacionalinės komandos kandidatų jis tiek daug progų ir laisvės puolime nesulauks, todėl kiekvieno jo metimo svarba bus didesnė.

„Spaudimo man niekas nebekelia, jau esu įpratęs. Ir kai buvau Amerikoje, turėdavau atkarpų, kuomet išleisdavo viduryje rungtynių ir turėdavau pataikyti, taip pat ir Vasaros lygoje tas pats. Čia nieko naujo ir, manau, esu tam pasiruošęs“, – ryžtingai kalbėjo jis.

Rinktinė jau ne vienus metus stokoja taikliarankių ir Deividas pasiruošęs jai pasiūlyti savo, kaip toliašaudžio, paslaugas.

„Tai yra vis tiek svajonė – bent jau man. Todėl dedu darbą, stengiuosi, nors būna, kad ir nesiseka – griūni ar slysta kamuolys. Tai yra procesas. Smagu, džiugu, bet dabar reikės grįžti prie darbųvažiuoti toliau ir stengtis patekti į dvyliktuką. Čia irgi matysime, kaip seksis“, – svarstė 23-ejų metų krepšininkas.

Jis taip pat pridūrė, kad vis daugiau dėmesio skiria kamuolio varymuisi ir prasiveržimams.

„Šią vasarą labai akcentavau žaidimą su kamuoliu. Nors kaip ir visą laiką tai turėjau, matome, kad būna momentų, kai jau pavargsti ir nesi tiek užtikrintas. Tai yra didelė dalis mano ateities plano“, – atskleidė D. Sirvydis.

Dabar iš patikrinto rezervo pagrindinės mūsų nacionalinės komandos kandidatų stovyklą papildys trys žaidėjai. Prie D. Sirvydžio jungiasi Matas Jogėla ir Dovydas Giedraitis, o Gabrielius Maldūnas į Palangą išvažiavo jau kiek anksčiau.

Primename, kad prieš tai lietuviai prieš tuos pačius varžovus buvo pajėgesni 93:75 ir 107:69.

Artėjančiam pasaulio krepšinio čempionatui pasiruošimą Palangoje tęsiantys Kazio Maksvyčio treniruojami vyrukai šeštadienį Panevėžio „Kalnapilio“ arenoje patikrins savo jėgas su Ukraina.

Likusių Lietuvos krepšinio rinktinės draugiškų rungtynių tvarkaraštis:

07 29 19.30 val. Lietuva – Ukraina (Panevėžys)
08 01 19.30 val. Lietuva – Sakartvelas (Kaunas)
08 04 19.30 val. Suomija – Lietuva (Tamperė)
08 09 19.30 val. Prancūzija – Lietuva (Orleanas)
08 11 19.30 val. Lietuva – Prancūzija (Vilnius)
08 14 19.30 val. Lietuva – Suomija (Klaipėda)
08 19 Lietuva – Puerto Rikas (Taivanas)
08 22 Lietuva – Latvija (Taivanas)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją