Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ namie 86:77 (17:17, 24:17, 23:28, 22:15) palaužė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ir taip lygino serijos rezultatą – 1:1.

Pirmoji komandų akistata baigėsi panevėžiečių pergale 85:73. Ketvirtfinalio serija vyksta iki dviejų pergalių. Trečioji akistata Panevėžyje vyks gegužės 18 dieną.

Šios poros nugalėtojų pusfinalyje jau laukia Kauno „Žalgiris“.

Utenos ekipos strategas Donaldas Kairys neabejoja savo komandos galimybėmis kautis dėl bilieto į pusfinalį lemiamame mače Aukštaitijos sostinėje.

„Abejonių nekyka, matėsi, kad žaidėjai tikrai nori laimėti. Gynyba buvo gera, ypač ketvirtame kėlinyje, neleidome varžovams rinkti taškų. Esminis akcentas – neleisti „Lietkabeliui“ mesti tritaškių, nekalbu, kiek jie įmestų, bet svarbu, kad jie neišmestų daugiau 20 tolimų metimų.

Manau, nuo tritaškių stipriai priklauso varžovų žaidimas.

Turime šansą (patekti į pusfinalį). Labai sunku laimėti Panevėžyje, bet vis dar esame gyvi, kovojame ir dėsime visas pastangas“, – tikino Utenos ekipos vairininkas D. Kairys.

Treneris kiek gailėjosi Panevėžyje šanso nesuteikęs 24-erių Ernestui Sederevičiui, kuris Utenoje sužaidė vienas geriausių sezono rungtynių: pelnė 11 taškų ir surinko 9 naudingumo balus.

„Truputėlį blogai jaučiausi, kai jo neišleidau Panevėžyje, maniau padaręs klaidą. Žinojau, kad pirmadienį leisiu visiems daugiau ar mažiau žaisti, nes visi sunkiai dirbo. Visi nusipelnė to žaidimo laiko ir gali kažką duoti“, – teigė strategas.

Jonathanas Davisas buvo rezultatyviausias Utenos ekipoje, pelnė 19 taškų ir kertinėmis minutėmis nevengė iniciatyvos.

„Mums gerai, kai Jonathanas turi kamuolį ir atakuoja. Džiaugiuosi, kad jis pajuto ritmą, jaučiasi gerai žaisdamas net prieš tokias komandas kaip „Lietkabelis“, – lyderį gyrė D. Kairys.

Kalbėdamas apie artėjantį lemiamą mačą, strategas teigė kardinalių permainų nesiimsiantis.

„Nieko nekeisime, viskas lieka tas pats. Neleisime „Lietkabeliui“ mėtyti tritaškių, o patiems branginti kamuolį ir kuo daugiau atakų paversti taškais“, – kalbėjo D. Kairys.

Dėl dviejų nesportinių pražangų trečiame ketvirtyje rungtynės baigėsi Žygimantui Skučui.

„Skučas yra Skučas, kažko daug nepasakysi ir nepadarysi. Taikiau visokią psichologiją, ir atvirkštinę, ir tiesioginę, jis toks, koks yra. Mums svarbiausia, kad jis duotų naudos.

Kartais galbūt ir reikia kažkokio aštrumo, bet tikrai nenorėtume, kad jis taip iškristų iš rungtynių. Mums reikia, kad visi žaidėjai padėtų aikštelėje“, – teigė D. Kairys.

Rungtynių metu netrūko teigiamų emocijų Utenos komandos stovyklavietėje, tačiau D. Kairys įspėjo nepagalvoti, kad jau kažkas laimėta.

„Myliu šiuos vaikinus, jie atiduoda visą širdį. Turime negalvoti, kad padarėme kažką gero.

Reikia teisingai suprasti situaciją, sukąsti dantis ir dar šiek tiek pakentėti“, – tvirtino D. Kairys.

„Sveikinu varžovus su pergale. Pernelyg daug turėjome „tuščių“ minučių, prametėme daug tolimų metimų, nepataikyta 12 baudos metimų.

Suprantu, atkrintamosios yra ne tas pats kaip reguliarusis sezonas. Kitas spaudimas, klaidų kaina didesnė. Turime rasti būdų, kaip žaisti geriau, būti geresniems, ypač gynyboje vienas prieš vieną“, – kalbėjo „Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas.

Rungtynių apžvalga:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją