Sekmadienį finalo serijos antrose rungtynėse „Barcelona“ išgyveno tikrą dramą, bet galiausiai 86:85 (20:19, 25:22, 23:24, 18:20) palaužė Madrido „Real“ krepšininkus ir serijoje iki 3 pergalių išsiveržė į priekį 2-0.

Po pergalės „Barcelonos“ strategas Šarūnas Jasikevičius gyrė savo auklėtinius, kurie nepalūžo sunkiomis minutėmis.

Ketvirtame kėlinyje kova vyko taškas į tašką, bet galiausiai ėmė ryškėti „Real“ pranašumas: 37-ą min. Karališkasis klubas pirmavo 78:72.

„Žaidėjai demonstravo tvirtą charakterį, jie nepasidavė. Buvo sunku, o mes sugebėjome atsitiesti. Tokiose sunkiose rungtynėse, kuriose abi komandos parodė tiek daug pasiaukojimo, laimėti yra neįtikėtinas jausmas“, – kalbėjo „Barcelonos“ treneris.

Š. Jasikevičius prisipažino nežinantis, „kaip rezultatas paveiks“ likusią finalo dalį.

„Laikas nusiraminti, atsigauti fiziškai ir, svarbiausia, psichologiškai. Po 48 valandų laukia kitos rungtynės. Turime galvoti apie detales, kurios šiame etape lemia rungtynes.

Mūsų varžovai – tvirtą charakterį turinti komanda, žais savo sirgalių akivaizdoje ir sieks apsunkinti mūsų padėtį“, – pridūrė jis.

Š. Jasikevičius dėkojo sirgaliams už palaikymą, kurie kūrė puikią atmosferą.

„Šiame klube esu jau ilgą laiką, bet tokios atmosferos dar niekada nematėme. Mūsų sirgaliai visada atiduoda visas jėgas svarbiose rungtynėse. Kadangi arena tokia sena ir maža, akustika yra privalumas“.

Iki rungtynių pabaigos likus 6 sek. „Real“ surengė paskutinę ataką, bet Sergio Llullo supersudėtingas metimas tikslo nepasiekė ir pergalę 86:85 šventė „Barcelona“.

Kalbėdamas apie paskutinį rungtynių metimą, šeimininkų treneris pripažino, kad tikėjosi S. Llullo iniciatyvos.

„Numatėme tris variantus, kuriuos paprastai daro Madrido komanda. Llullas pabaigoje buvo karštas, o po pergalės Eurolygoje buvo aišku, kad jis turės daugiau galimybių (užbaigti ataką)“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Pastebimas buvo ir Rokas Jokubaitis. 13 minučių ant parketo praleidęs 22-ejų lietuvis pelnė 10 taškų (2/4 dvit., 2/2 trit.), atkovojo kamuolį, atliko perdavimą, 2 kartus suklydo, išprovokavo 2 pražangas, kartą prasižengė ir surinko 9 naudingumo balus.

Trečias finalo mačas numatytas antradienį Madride (22 val. Lietuvos laiku).

„Barcelona“ pusfinalyje bendru rezultatu serijoje 3-1 pranoko Malagos „Unicaja“ ir penktą kartą iš eilės pasiekė Ispanijos krepšinio čempionato finalą. Chuso Mateo auklėtiniai pusfinalyje tokiu pačiu santykiu 3-1 įveikė kitą Katalonijos klubą Badalonos „Joventut“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją