Jame yra dvejojusio žalgiriečio Igno Brazdeikio pavardė, bet trūksta NBA lygoje siautėjančio Domanto Sabonio.

Taip pat šalies rinktinei savo „ne“ jau anksčiau ištarė keturi kiti žaidėjai – tai Lukas Lekavičius, Marius Grigonis, Rokas Giedraitis ir Edgaras Ulanovas, o Arnui Butkevičiui kelią į Filipinus užkirto atlikta operacija.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąraše – 15 pavardžių: Rokas Jokubaitis, Vaidas Kariniauskas, Tomas Dimša, Ignas Brazdeikis, Gytis Radzevičius, Margiris Normantas, Mindaugas Kuzminskas, Tadas Sedekerskis, Eimantas Bendžius, Eigirdas Žukauskas, Jonas Valančiūnas, Donatas Motiejūnas, Laurynas Birutis, Martynas Sajus ir Donatas Tarolis.

Jie į stovyklą Palangoje rinksis jau artėjantį pirmadienį. Prie šių krepšininkų gali prisijungti rezervinės komandos nariai, kurie jau pluša Druskininkuose.

Tai – Augustas Marčiulionis, Deividas Sirvydis, Dovydas Giedraitis, Laurynas Beliauskas, Danielius Lavrinovičius, Einaras Tubutis, Ignas Sargiūnas Oskaras Pleikys, Matas Jogėla, Modestas Paulauskas, Tautvydas Baltrušaitis, Jonas Paukštė, Gytis Nemeikša, Gabrielius Maldūnas, Ąžuolas Tubelis, Tadas Budrys ir Šarūnas Valunta.

Juos treniruoja San Antonijaus „Spurs“ štabe dirbantis Darius Songaila.

Planetos pirmenybės vyks trijose valstybėse – Indonezijoje, Filipinuose ir Japonijoje. Lietuviai startuos D grupėje Maniloje kartu su Juodkalnija (FIBA-18), Meksika (FIBA-31) ir Egiptu (FIBA-55).

Įveikus pirmąjį barjerą mūsiškiams dėl vietos ketvirtfinalyje greičiausiai tektų konkuruoti su tvirtais C grupės favoritais laikomais JAV (FIBA-2) ir Graikijos (FIBA-9) atstovais.

Lietuvos rinktinė 2021-aisiais praleido pirmąjį po nepriklausomybės atkūrimo olimpinį krepšinio turnyrą Tokijuje – po to, kai dalyvavo net septyniuose iš eilės (1992, 1996, 2000, 2004, 2008, 2012 ir 2016 m.).

2024-aisiais olimpiada vyks Paryžiuje, o pirmieji bilietai ten bus dalinami šiose planetos pirmenybėse – norint ten patekti tiesiausiu keliu, lietuviams reikia finišuoti tarp dviejų geriausių Europos šalių, arba trijų, jei tarp jų įsiterps ir šeimininkė Prancūzija.

Pasaulio čempionato kovos virs rugpjūčio 25-rugsėjo 10 dienomis. LKF rinktinei kelia tikslą patekti į pirmąjį aštuonetą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)