„Į rinktinę atvažiuoja stipriausios krepšininkės šiuo metu, kurios demonstruoja geriausią rezultatus savo čempionatuose ir rinktinės senbuvės, kurios turi patirties, nes laukia rimta varžovė – Rusijos rinktinė.

Ji bus pajėgiausios sudėties, su WNBA žaidėjomis. Iššūkis tikrai geras, krepšininkės vasarą daug dirbo, ypač individualiai, tai mane kaip trenerį dar labiau motyvuoja ir tikrai ruošimės šiai atrankai pilna sudėtimi ir su didele energija.

Manau, kad jau rinktinėje bus žaidėjų, kurios joje bus pirmą ar antrą kartą. Rinktinė yra Lietuvos veidas ir į ją turi atvažiuoti pačios stipriausios krepšininkės, kurios tuo metu rodo geriausius rezultatus. Tokia mano, kaip trenerio, filosofija. Taip pat po truputį integruoti jaunas žaidėjas, nes kitos rungtynės su Albanija bus tos, per kurias jos galės save parodyti“, – sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris M. Šernius.

Krepšininkės į treniruočių stovyklą Kėdainiuose susirinks lapkričio 12 dieną, o 17 dieną 19 val. susitiks su Rusijos rinktine. Pirmosiose tarpusavio rungtynėse išvykoje lietuvės po atkaklios kovos 62:64 nusileido Rusijos rinktinei ir namuose 70:73 turėjo pripažinti Vengrijos ekipos pranašumą.

Vengrėms teko nusileisti ir išvykoje (76:78). Vienintelę pergalę lietuvės iškovojo rungtynėse su Albanijos ekipa išvykoje (119:61). Su šia rinktine lietuvės baigs atrankos ciklą namuose lapkričio 21 dieną 18.30 val. Kėdainių arenoje.

Į 2019 metų Europos moterų krepšinio čempionatą pateks visų grupių nugalėtojos (8) ir šešios geriausios antrąsias vietas užimsiančios komandos. Į čempionatą be atrankos jau pateko Serbijos ir Latvijos rinktinės.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Gabija Meškonytė (Vilniaus „Kibirkštis“), Rasa Knyzaitė (Ukmergės „Vilkmergė“), Santa Baltkojienė (Gdynės „Basket Gdynia“, Lenkija), Mantė Kvederavičiūtė (Kelterno „Gruener Stern“, Vokietija), Monika Grigalauskytė (Stambulo „Galatasaray“, Turkija), Laura Juškaitė („Gorzow Wlkp“, Lenkija), Laura Svarytė (Torunės „Energa“, Lenkija), Gintarė Petronytė (Mersino „Mersin BSB“, Turkija), Eglė Šikšniūtė (Ružomberoko „Ružomberok MBK“, Slovakija), Daugilė Šarauskaitė (Torunės „Energa“, Lenkija), Laurita Jurčiūtė (Podgoricos „Budučnost“, Juodkalnija), Kamilė Nacickaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)