S. Pešičius grįžta į nacionalinę ekipą po ilgos pertraukos. Paskutinį kartą strategas dar 2000-2002 metais vadovavo tuometinės Jugoslavijos rinktinei.

S. Pešičiaus sugrįžimas bus jau lapkritį, kai serbai FIBA 2023 metų pasaulio čempionato atrankos rungtynes žais su Latvija (lapkričio 25 dieną) ir Belgija (lapkričio 28 dieną).

2001 metais krepšinio specialistas padėjo tuometinei nacionalinei ekipai iškovoti auksą Europos, o 2002 metais – pasaulio čempionatuose.

Dar anksčiau su Jugoslavijos vaikinų iki 19 metų rinktine jis laimėjo 1987 metais pasaulio čempionatą Italijoje.

S. Pešičius paskutinį kartą trenerio kėdėje sėdėjo 2018-2020 metais „Barcelonos“ ekipoje, iki iš jo katalonų komandos vairą prieš 2020-2021 metų sezoną perėmė Šarūnas Jasikevičius.

Priminsime, kad I. Kokoškovo vedama Serbijos rinktinė šių metų birželį nesugebėjo įveikti olimpinės atrankos barjero Belgrade ir neišvyko į olimpines žaidynes Tokijuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)