Kartais A. Trinchieri gali arogantiškai atkirsti į klausimą ar net užsipulti žurnalistą, o kartais auditorija leipsta juokais po savalaikio ir taiklaus jo pokšto ar emocingo gesto.

Tuo įsitikinti buvo galima jau per pirmąją krepšinio specialisto spaudos konferenciją Kaune, tačiau jos metu italui dažniausiai teko atsakinėti į klausimus apie naują darbovietę „Žalgiryje“ ir kol kas nedaug pažįstamą aplinką Lietuvoje.

Kokia spalvinga prie „Žalgirio“ vairo Eurolygos rungtynėse su ALBA debiutuojančio asmenybė, geriausiai atsiskleidžia A. Trinchieri atsipalaidavus ir pasinėrus į prisiminimus bei įžvalgas apie ryškias gyvenimo patirtis. O tarp tokių buvo ir Rusijoje praleisti metai, ir sunerimusių draugų „klyksmai“ išgirdus apie sutartį su Belgrado „Partizan“.

Daug supratimo apie krepšinį A. Trinchieri davė ir asmeninės patirtys ant parketo. „Patikėkite, aš buvau siaubingas žaidėjas“, – neslėpdamas nusijuokia italas.

Ne visai italas

„Manyje kunkuliuoja daug skirtingo kraujo“, – savo karšto charakterio kilmę aiškina šeštą dešimtį įpusėjęs krepšinio specialistas iš Italijos. Būsimasis treneris 1968-aisiais gimė ir vėliau augo Milane, tačiau save jis dažniausiai apibūdina kaip „pasaulio pilietį“. Ir grynakrauju italu A. Trinchieri tikrai nepavadinsi. Jo tėvas – Panamoje pirmuosius oro gurkšnius įkvėpęs italų diplomato ir amerikietės sūnus, o mama – Balkanų regiono vaikas, perpus kroatė ir juodkalnietė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)