Kaip ir kituose pirmenybes pristatančiuose plakatuose bei lankstinukuose šmėžuojantys vokietis Dirkas Nowitzki, rusas Andrejus Kirilenka ir australas Andrew Bogutas.

Pasaulio čempionės titulą ginsianti Ispanija į Turkiją atvyks be savo simbolio P. Gasolio. Tuo tarpu JAV rinktinėje, kuri yra Pekino olimpinė čempionė, nebus nė vieno prieš dvejus metus aukso medalius iškovojusio krepšininko.

Nepaisydamos netekčių, abi rinktinės yra nusiteikusios kovoti dėl aukščiausių apdovanojimų.

“Manau, galime laimėti ir be P. Gasolio. Neturėtume slėptis, nes esame vieni pagrindinių pretendentų laimėti pasaulio pirmenybes”, - kalbėjo po metų pertraukos Ispanijos rinktinės marškinėlius ketinantis apsivilkti Jose Manuelis Calderonas.

Ryškiausių savo žvaigždžių neturės ir kitos Europos rinktinės. Siekdami vardinio kvietimo į pasaulio čempionatą vokiečiai Tarptautinei krepšinio federacijai (FIBA) žadėjo, kad jose dalyvaus ir D.Novickis.

Išvydę Vokietijos rinktinės kandidatų sąrašą FIBA atstovai liko abstulbę, tačiau nieko pakeisti nebegalėjo. Tuo tarpu A. Kirilenkai ir T. Parkeriui nežaisti pirmenybėse rekomendavo jų atstovaujami NBA klubai. Iš tuzino pailsėti vasarą nusprendusių žvaigždžių trauma koją pakišo vieninteliam M. Okurui. Turkijos rinktinės aukštaūgis namie vyksiančias pirmenybes praleis dėl Achilo sausgyslės traumos.

Lietuvos rinktinėje šią vasarą taip pat nebus ryškiausių jos žvaigždžių: Šarūno Jasikevičiaus, Rimanto Kaukėno, Marijono Petravičiaus ir brolių Lavrinovičių. Visi jie žaidė Pekino olimpinėse žaidynėse, kuriose lietuviai iškovojo ketvirtą vietą.