Mūsiškiams skirta vos 15-a vieta iš 32. Aukščiau – šeimininkė Japonija (14), Dominikos Respublika (12) ir Suomija (11).

Pirmoji reitingo vieta skirta JAV, antroji Ispanijai, trečioji – Prancūzijai.

„Atranka įveikta užtikrintai ir Lietuva žais penktame iš eilės pasaulio čempionate. Tačiau lietuviai nebežaidžia taip galingai, kaip anksčiau ir praėjusiame Europos čempionate liko tik 15-ti, taip pat praleido Tokijo olimpines žaidynes. Lietuvos rinktinė didžiųjų turnyrų pusfinalio nepasiekė jau aštuonerius metus“, – Lietuvą vertino organizatoriai.

Šį čempionatą Kazio Maksvyčio auklėtiniai pasitinka kaip reikiant nukraujavę – rinktinei tikrai nepadės Marius Grigonis, Rokas Giedraitis, Lukas Lekavičius, Edgaras Ulanovas, Arnas Butkevičius. Didelių klausimų kelia ir Domanto Sabonio, Igno Brazdeikio dalyvavimas pasaulio čempionate.

Pirmenybės startuos rugpūčio 25 d. trijose valstybėse – Indonezijoje, Filipinuose ir Japonijoje. Lietuviai varžysis D grupėje su Meksika, Juodkalnija ir Egiptu.

Šioms rinktinėms reitingo sąraše skirtos dar žemesnės vietos – atitinkamai 17, 25 ir 30.

Pirmasis FIBA reitingo dešimtukas:

1.Ispanija

2. Ispanija

3. Prancūzija

4. Australija

5. Slovėnija

6. Kanada

7. Vokietija

8. Serbija

9. Graikija

10. Brazilija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)