Eurohoops.net teigimu, graikai FIBA pateikė oficialią paraišką dėl olimpinės atrankos organizavimo.

Tokia galimybe pasinaudojo Latvijos krepšinio federacija po to, kai šios šalies krepšininkai Filipinuose liko per plauką nuo tikslo ir finišavo penkti.

Iš viso kitą vasarą, liepos 2-7 dienomis, vyks keturi tokie atrankos turnyrai, kuriuose dalyvaus 24 komandos, suskirstytos į keturias grupes po 6.

Visų keturių turnyrų šeimininkai turėtų paaiškėti iki šių metų lapkričio mėnesio pabaigos.


Primename, kad dviem pralaimėjimais šių metų planetos pirmenybes užbaigusioje ir vos 15-ąja vieta pasitenkinusioje Graikijos rinktinėje įvyko ir pokyčiai.

Šios šalies krepšinio federacija pranešė, kad skiriasi nacionalinės komandos ir trenerio Dimitrio Itoudžio keliai.

Tiesa, teigiama, kad pagrindinė išsiskyrimo priežastis – ne prasti rezultatai, o olimpinė atranka, kuri neva kirsis su minėto 53-ejų metų stratego įsipareigojimais Stambulo „Fenerbahče“ klubui.

Pernai Europos pirmenybėse graikus su pačiu Gianniu Antetokounmpo ketvirtfinalyje sustabdė vokiečiai (96:107), o šiemet jie net neprasibrovė į atkrintamąsias varžybas, kai antrajame etape 67:92 neprilygo Lietuvos vyrams ir 69:73 nusileido Juodkalnijos atstovams.

Pasarųjų metų nesėkmės atsispindi ir atnaujintame FIBA reitinge, kuriame Graikija iškrito iš pirmojo dešimtuko ir dabar rikiuojasi tik 14-a.

Antrų iš eilės olimpinių žaidynių praleisti nenorintys Lietuvos krepšininkai kitą vasarą, liepos 2-7 dienomis, privalės laimėti vieną iš keturių atrankos turnyrų, kuriuose kausis po šešias komandas.

Kur vyks tos olimpinės kvalifikacijos ir kaip rinktinės bus suskirstytos į grupes, kol kas dar neaišku, tačiau jau žinomos visos 24 dalyvės. Tai: Latvija, Lietuva, Slovėnija, Italija, Ispanija, Juodkalnija, Brazilija, Dominikos Respublika, Graikija, Sakartvelas, Suomija, Libanas, Filipinai, Meksika, Angola, Dramblio Kaulo Krantas, Egiptas, Puerto Rikas, Naujoji Zelandija, Kamerūnas, Bahamos, Bahreinas, Lenkija ir Kroatija.

Be šeimininkų prancūzų, kelialapiais į Paryžiaus olimpines žaidynes pasaulio čempionate apsirūpino Vokietija (1), Serbija (2), Kanada (3), JAV (4), Australija (10), Pietų Sudanas (17) ir Japonija (19).

Iš viso olimpiniame vyrų krepšinio turnyre dalyvaus tik 12 šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją