Ankstų pirmadienio rytą Hjustono „Rokets“ namuose 130:110 sutriuškino Los Andželo „Lakers“, o pasibaigus rungtynėms vienas iš šeimininkų lyderių J. Hardenas apsikabinęs kažką šnabždėjo K. Bryantui į ausį. Ką?

Netrukus tai atskleidė pats „raketų“ lyderis. „Vyruti, mums reikia, kad jūs įveiktumėte „Jazz“. Mums tiesiog reikia jūsų pagalbos“, – savo žodžius 37-erių NBA superžvaigždei atskleidė J. Hardenas.

Situacija NBA Vakarų konferencijos turnyro lentelėje šiuo metu tokia, kad „Rockets“ (39/41) užima devintąją vietą. Į aštuntąją J. B. Bickerstaffo auklėtiniai su D-Mo pakiltų tik tokiu atveju, jei „Rockets“ laimės abejas paskutines savo rungtynes, o pozicija aukščiau esanti „Jazz“ (40/40) suklups bent vieną sykį per du likusius mačus. Vienas iš tų sykių gali būti per K. Bryanto atsisveikinimo mačą Los Andžele.

„Taip, jis manęs to prašė. Tačiau aš atsakiau jam, jog pastaruosius du kartus „Jazz“ mus sumušė 40 taškų persvara, todėl mačas bus žavingas.“
Kobe Bryantas
„Rockets“ per likusias dvejas rungtynes teks susitiks su autsaideriais Minesotos „Timberwolves“ (jau antradienio naktį) ir Sakramento „Kings“, o „Jazz“ be dvikovos su „Lakers“ dar kausis ir mače su „Mavericks“ komanda, kuri taip pat dar nėra rami dėl vietos kitame etape. Kad ją užsitikrintų, D. Nowitzkiui ir kompanijai reikia bent vienos pergalės per likusias rungtynes su „Jazz“ arba „Spurs“.

Tačiau šiuo atveju į pagrindinį planą iškyla mačas Los Andžele. Įsibėgėjusius „Jazz“ krepšininkus „Lakers“ sustabdyti bus nelengva, juolab, kad ir visos trejos ankstesnės komandų tarpusavio dvikovos baigėsi „džiazmenų“ pergalėmis (dvi triuškinama – 27 ir netgi 48 taškų persvara).

„Taip, jis manęs to prašė. Reikės pasistengti jiems padėti, tačiau tai nebus lengva, – pasibaigus susitikimui Hjustone nusišypsojo K. Bryantas, kurio paskutinės karjeros rungtynės taps tikru sirgalių anšlagu. – Tačiau aš atsakiau jam, jog pastaruosius du kartus „Jazz“ mus sumušė 40 taškų persvara, todėl mačas bus žavingas.“

Paskutinė tiesioginė K. Bryanto ir J. Hardeno akistata NBA rungtynėse:


Žais kiek tik nori

Kaip praneša JAV žiniasklaida, K. Bryantas su „Lakers“ vadovais jau susitarė, kad savo atsisveikinimo rungtynėse aikštėje galės žaist tiek laiko, kiek tik norės pats. Neabejotina, kad kamuoliais savo žvaigždę maitins ir gerokai jaunesni „ežeriečių“ atstovai. Ar „Lakers“ tai išeis į naudą, paaiškės tik mačo dieną (balandžio 13-ąją), tačiau jau dabar aišku, kad šios rungtynės Los Andželo komandai nebelems absoliučiai nieko (ji Vakarų konferencijoje užima paskutinę vietą), o „Jazz“ tai gali tapti mūšiu dėl išlikimo. Taigi, Hjustonas lauks K. Bryanto pagalbos, jeigu pats nesuklups anksčiau.

Šį sezoną K. Bryantas per NBA rungtynes vidutiniškai pelno 17 taškų, atkovoja 3,8 atšokusio kamuolio ir atlieka 2,8 rezultatyvaus perdavimo.

Bet kuriuo atveju, „Rockets“ sezonas pernelyg užsitęsti nebeturėtų. Geriausiu atveju Hjustono komanda Vakarų konferencijoje gali užimti 8-ąją vietą, o jau pirmajame atkrintamųjų varžybų etape reikštų akistatą su „Golden State Warriors“. Ar „raketos“ šiame sezone pajėgios sustabdyti lygos pergalių rekordą pakartojusius „karius“? Labai ir labai abejotina.

Vienintelis dalykas, kuris yra parankus „Rokcets“ kovojant dėl aštuntosios pozicijos, pranašumas tarpusavio rungtynėse su varžovais. Jeigu situacija susiklostytų taip, kad reguliariajam sezonui pasibaigus „Mavericks“, „Jazz“ ir „Rockets“ surinktų po vienodą pergalių skaičių (arba „Rockets“ laimėtų tiek pat kartų su kuria nors viena iš šių ekipų), Hjustono komanda prasibrautų į atkrintamąsias varžybas. Tačiau iki tol dar lieka dvejos itin svarbios rungtynės.

Vakarų konferencijos turnyro lentelė:
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai)

1.„Golden State Warriors“*729
2.San Antonijaus „Spurs“*6515
3.Oklahomos „Thunder“*5426
4.Los Andželo „Clippers“*5228
5.Portlando „Trail Blazers“*4338
6.Memfio „Grizzlies“*4238
7.Dalaso „Mavericks“4139
8.Jutos „Jazz“4040
------------------------------------
9.Hjustono „Rockets“3941
10.Denverio „Nuggets“3348
11.Sakramento „Kings“3248
12.Naujojo Orleano „Pelicans“3050
13.Minesotos „Timberwolves“2852
14.Fynikso „Suns“2258
15.Los Andželo „Lakers“1664

* pažymėtos komandos jau užsitikrino vietas kitame etape

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)