Svečiai iš Atėnų 77:75 (18:25, 24:14, 15:18, 20:19) palaužė Belgrado klubą ir iškovojo pirmą pergalę Eurolygoje.

M. Grigonis buvo rezultatyviausias PAO ekipoje, iš viso pelnė 17 taškų (2/2 dvit., 3/4 trit., 4/5 baud.), atkovojo 2 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Jo sąskaitoje – 21 naudingumo balas.

Jam sėkmingai talkino Artūras Gudaitis, pelnęs 12 taškų (4/5 dvit., 4/7 baud.) ir atkovojęs 4 kamuolius.

„Tai buvo įtemptos rungtynės, kaip ir dvikova su Madridu. Galiausiai esu laimingas.

Tai mano pirma oficiali pergalė su „Panathinaikos“. Tikiuosi, nesustosime ir tęsime pergalių kelią. Taip pat manau, kad galime pasimokyti ir iš šių rungtynių“, – tvirtino naudingiausias PAO žaidėjas M. Grigonis.

Marius Grigonis

Jam pritarė ir A. Gudaitis, atkreipęs dėmesį, jog Belgrade laimėti nėra lengva bet kuriai komandai.

„Pirmiausia, tai viena karščiausių arenų Europoje, čia tikrai labai sunku laimėti. Esame labai laimingi, jog pavyko svečiuose iškovoti pergalę“, – po rungtynių kalbėjo aukštaūgis iš Lietuvos.

PAO strategas Dejanas Radonjičius džiaugėsi po pertraukos pagerėjusia auklėtinių gynyba.

„Sveikinu savo žaidėjus su pergale. Kaip ir tikėjomės prieš dvikovą, mūsų laukė sunkios rungtynės. Pradžia nebuvo gera, bet dvikovos metu pagerėjome.

Puolime sužaidėme geriausias rungtynes šiame sezone. Sumažinome klaidų kiekį, mačo baigtį lėmė paskutinės atakos, galiausiai, iškovojome pergalę.

Žinoma, mums tai labai svarbi pergalė. Tai sezono pradžia, tad šis taškas leis labiau pasitikėti savo jėgomis.

Kaip minėjau, džiaugiuosi savo žaidėjais, buvo puiku jausti gerą atmosferą šioje arenoje“, – kalbėjo serbas, prieš rungtynes sulaukęs „Crvena zvezda“ klubo padėkos už atiduotas jėgas ir laiką Belgrado komandai. Čia D. Radonjičius dirbo 2020-2022 metais.


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją