Kaip ir Andrea Trinchieri auklėtiniai, „Panathinaikos“ trečiadienį namuose taip pat džiaugėsi pergale: 79:62 nepaliko vilčių Milano „Olimpia“ ekipai.

Prieš būsimą mūšį Nemuno saloje PAO strategas Erginas Atamanas gyrė dabartinę „Žalgirio“ sportinę formą.

„Trečiadienį prieš „Anadolu Efes“ „Žalgiris“ sužaidė tobulas rungtynes: iškovota solidi pergalė ir pelnyti 96 taškai.

Taigi, akivaizdu, kad gynyba bus svarbiausia. Namuose „Žalgiris“ žaidžia agresyviau, greitai, su geru judėjimu iš gynybos į puolimą. Tad turėsime kontroliuoti tempą, nedaryti per daug klaidų.

Puolimas bus raktas į pergalę tokiose rungtynėse, ypač karštoje Kauno arenos atmosferoje“, – kalbėjo E. Atamanas.


„Liko 10 rungtynių. Eikime žingsnis po žingsnio savo tikslo link. Kiekvienos rungtynės, kiekviena pergalė bus svarbi siekiant užtikrinti vietą atkrintamosiose, o toliau – vietos ir geriausiųjų ketverte“, – pridūrė nuo praėjusios vasaros Atėnų klubui vadovaujantis turkas.

Strategas interviu davė dar prieš kelionę į Kauną ir prisipažino žinantis tik „Žalgirio“ rezultatą.

„Nemačiau trečiadienio rungtynių, dabar peržiūrėsiu jas lėktuve. Darbus vakar (trečiadienį) baigiau pirmą valandą nakties ir buvau pavargęs. „Žalgirio“ rungtynes ​​su „Efes“ stebėsime su asistentais lėktuve“, – teigė E. Atamanas.


Mačas penktadienį prasidės 20 val. Pirmąjį susitikimą Atėnuose 73:71 laimėjo PAO. Delfi kviečia pažvelgti į būsimus „Žalgirio“ varžovus, fantastišką M. Grigonio sezoną ir itališkus pokyčius „Žalgirio“ žaidime.

Geriausia gynyba lygoje

Vasarą visą komandą pakeitusi, būrį žvaigždžių prisiviliojusi ir naują projektą Erginui Atamanui patikėjusi „Panathinaikos“ sezoną pradėjo vangiai – per pirmus 13 turų buvo pasiektos 6 pergalės. Vis tik dabar ji yra įsitaisiusi trečioje turnyrinės lentelės vietoje, o per paskutinius 11 turų laimėta net 9 kartus.

Turbūt daug kas galvotų, kad tiek talento turinti „Panathinaikos“ komanda laimėjimus skina puolimu, tačiau yra priešingai.

Visą publikaciją apie „Panathinaikos“ ginklus, Marių Grigonį, nesulaikomą Birutį ir ryškius Trinchieri darbo vaisius rasite čia: delfi.lt/a/95772603.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją