M. Girdžiūnas pelnė 23 taškus, o finalo ketverto šeimininkai mažajame finale po atkaklios kovos 76:71 (23:16, 14:18, 13:19, 26:18) palaužė „Šiaulių-7bet“ krepšininkus.

Karštoje amtosferoje intriga dėl trečiosios vietos laimėtojų buvo gyva iki pat paskutinės minutės. Kone visą dvikovą komandos žaidė taškas į tašką, tačiau pačioje dvikovos pabaigoje šeimininkų pergalę nukalė Lukas Uleckas.

Snaiperis per paskutines dvi minutes smeigė du tritaškius iš eilės ir taip suteikė „Rytui“ keturių taškų persvarą 75:71. Per likusį laiką Šiaulių ekipai labai nesisekė puolime – dvi atakos iš eilės baigėsi netaikliais metimais, todėl išsigelbėti Antano Sireikos kariauna nebesugebėjo.

Tritaškiais prabilęs L. Uleckas buvo vienas ryškiausių žaidėjų aikštėje – keturis tolimus metimus pataikęs snaiperis surinko 17 taškų.

Jam ir M. Girdžiūnui puikiai talkino užtikrintumą demonstravęs Margiris Normantas. Gynėjas pataikė itin svarbų tritaškį ketvirtojo kėlinio viduryje, o iš viso surinko 14 taškų.

Šiaulių ekipoje itin kokybišką žaidimą pademonstravo Jonathanas Elmore’as. Komandos įžaidėjas pelnė 21 tašką ir atliko net 9 rezultatyvius perdavimus.

Pusfinalyje šeštadienį „Rytas“ 80:82 nusileido Panevėžio „Lietkabeliui“. „Šiauliai-7Bet“ savo ruožtu 68:80 neprilygo Kauno „Žalgiriui“.

Turnyro finale sekmadienio vakarą kovos Kauno „Žalgiris“ ir Panevėžio „Lietkabelis“. Šios komandos dėl KMT trofėjaus kovojo ir pernai.

„Šiauliai“: Johnas Elmore'as 21 (9 rez. perd.), Arminas Urbutis 13 (5 atk. kam.), Donatas Sabeckis 12, Martynas Varnas 10.

„Rytas“: Mindaugas Girdžiūnas 23 (4 rez. perd.), Lukas Uleckas 17 (6 atk. kam.), Margiris Normantas 14 (3 per. kam.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)