Liepos 12–21 dienomis Salonikuose Graikijoje vyko 12-asis pasaulio veteranų krepšinio čempionatas. dalyvavo apie 3000 krepšinio veteranų iš 32 šalių. Keli šimtai komandų varžėsi nuo 30 iki 75 metų amžiaus sudarytose grupėse. Net 500 surengtų rungtynių teisėjavo apie 100 teisėjų iš įvairių šalių. Žaidynės vyko garsių Salonikų klubų PAOK ir ARIS bei graikų krepšinio legendos Niko Galio, savo apsilankymu pagerbusio čempionatą, vardo arenose. Lietuvių delegaciją sudarė apie 100 krepšininkų, o jie jau šalių pristatymo ceremonijoje buvo įvardinti kaip aktyviausi.

Vilniaus. Svajos krepšininkės dalyvavo 40+ amžiaus grupėje ir tapo čempionėmis. Svaja apgynė prieš dvejus metus Natale (Brazilijoje) pasaulio veteranų krepšinio čempionate iškovotą čempionių titulą ir šeštą kartą tapo Pasaulio veteranų krepšinio čempionėmis.

Vilniaus Svajos komandoje rungtyniavo 1997 m. Europos čempionė Daiva Jodeikaitė, ilgametės rinktinės žaidėjos Ingrida Jonkutė ir Loreta Berūkštienė, Žiedūnė Cijunčikienė, Ramunė Gilienė, Jolanta Jurčiuvienė, Nijolė Stirnienė, Diana Tamulevičienė, Gražvydė Narušienė, Daiva Šakalienė, Rima Šlikienė, Sigutė Buikienė.

Čempionatas buvo sėkmingas jungtinei F30+/F35+ amžiaus grupėje dalyvavusiai Kauno senjorių krepšinio komandai „SKK Versan“ – ji į Lietuvą parsivežė sidabro medalius.

Antroji vieta ir sidabro medalis atiteko 45-erių ir daugiau metų grupėje kovojusiai Kauno komandai „Patvanka“.

Vilniaus „Statyba-senjorai“ (virš 60 metų kategorija) 15-kos krepšininkų komanda iškovojo bronzą, pusfinalio rungtynėse nusileidusi galingai, iš buvusių CASK žaidėjų sudarytai ekipai. Bet vilniečiai, tarp kurių kovėsi tokie praeityje žinomi klubo krepšininkai, kaip Edmundas Narmontas, Valerijus Bazilevskis, dėl trečios vietos šešiolikos taškų skirtumu įveikė čekus.

Kitos iš Lietuvos atvykusios vyrų ir moterų krepšinio rinktinės savo amžiaus grupėse nepasižymėjo: 50-ties sulaukę „Perlo“ sportininkai liko septyniolikti, o Kauno „Omegos“ bendraamžiai – aštuoniolikti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)