A divizione tikrą sensaciją pateikė Biržų „Biržai“, kurie ketvirtfinalyje po 3 rungtynių serijos iš tolimesnių kovų eliminavo reguliariojo sezono nugalėtoją Akmenės SCKK-„Akmenės cementą“.

Jau pirmose rungtynėse biržiečiai pateikė staigmeną, kuomet varžovus nugalėjo išvykoje (85:82), atsakomajame mače pergalę jau šventė Akmenės krepšininkai (94:90). Lemiamos rungtynės ir vėl priklausė „Biržams“ – fantastiškai pataikę tritaškius jie iškovojo triuškinančią pergalę 99:78.

Biržiečai reguliariajame sezone liko vos 9-ti, tačiau pirmame atkrintamųjų etape taip pat po 3 mačų serijos įveikė Anykščių KKSC-„Volupį“ ir gavo teisę žaisti ketvirtfinalyje.

Pusfinalyje „Biržų“ laukia kova su Kauno KTU studentais, kurie ketvirtfinalyje 2:0 nugalėjo Gargždų SC komandą.

Kitoje pusfinalio poroje – Tauragės klubas ir Kauno raj. „Omega-United“. Tauragės komanda ketvirtfinalyje taip pat tik po 3 rungtynių serijos įrodė savo pranašumą prieš Marijampolės „Sūduvą-Mantingą-2“. Tuo tarpu „Omega-United“ dukart įveikė Klaipėdos LCC tarptautinį universitetą.

B diviziono pusfinalyje Plungės „Olimpas“ susitiks su Stakliškių „Guosta“, o Kauno VDU-2 jėgas išmėgins su Ukmergės „Olimpu“.

RKL A ir B divizionų pusfinalio etapas prasidės kovo 31 dieną. B diviziono kovojama iki 2, o A divizione – iki 3 pergalių.