„Kibirkštis-VIČI“ pateko į I diviziono D grupę ir žais su Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija), Minsko „Horizont“ (Baltarusija) ir Noginsko „Spartak“ (Rusija) komandomis.

„Bešiktaš“ komanda praėjusiame sezone kovas baigė Turkijos lygos ketvirtfinalyje, kai seriją 0-2 pralaimėjo Stambulo „Fenerbahce“ komandai. „Horizont“ komanda Baltarusijos čempionate iškovojo sidabro medalius, o Baltijos moterų lygos finale pralaimėjo „Kibirkšties-VIČI“ komandai ir užėmė antrąją vietą. „Spartak“ komanda reguliarų Rusijos čempionatą baigė paskutinėje - dešimtoje vietoje ir į atkrintamąsias nepateko. „Spartak“ iškovojo 2 pergales ir patyrė 16 pralaimėjimų.

„Sunku komentuoti burtus, tačiau galima sakyti, jog mums pasisekė kelionių atžvilgiu, nereikės labai toli keliauti, o ir išvengėme tokių komandų, kaip Maskvos „Dinamo“, Maskvos srities „Sparta&K“ ar Stambulo „Universitesi“, - teigė „Kibirkšties-VIČI“ komandos vyriausioji trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. – „Horizont“ komanda prarado savo lyderę Aleksandrą Komenčiuk, todėl sunku prognozuoti, ar sugebės surasti ką ją pakeis. Apie „Bešiktaš“ komandos sudėtį kol kas sunku kalbėti, tačiau žinome, kad Turkijos ir Rusijos rinkos moterų krepšinyje pačios didžiausios ir pinigai ten tikrai dideli. „Spartak“ komandai praėjęs sezonas Rusijoje nebuvo pats geriausias, tiesa, tarpsezoniu metu Rusijoje vyksta didelė žaidėjų migracija. Lengva tikrai nebus, tačiau grupę vertinu tikrai gerai“.

„Kibirkštis-VIČI“ Europos taurės turnyre kovėsi prieš dvejus metus ir tada savo pasirodymą baigė grupių etape. Praėjusiame sezone vilnietės žaidė Eurolygoje, o taip pat iškovojo Lietuvos ir Baltijos moterų krepšinio lygos aukso medalius bei triumfavo Lietuvos krepšinio federacijos taurės turnyre.

Europos taurės turnyras prasidės lapkričio mėnesio 6 dieną, o pirmame ture „Kibirkštis-VIČI“ namuose žais su Noginsko „Spartak“ komanda.

Klaipėdos „Fortūnos“ krepšininkės, LMKL iškovojusios trečią vietą, pateko į I diviziono C grupę ir gavo labai galingas varžoves. Klaipėdietės varžysis su „Mersin BB SK“ ir „Orduspor Sportif“ (Turkija) bei Maskvos srities „Sparta&K“ (Rusija) komandomis.

Europos taurių varžybose ateinančiame sezone debiutuos Utenos „Utenos“ komanda. Uteniškės pateko į I diviziono B grupę, kur žais su Stambulo „Universitesi“ (Turkija), Minsko „Cmoki“ (Baltarusija) ir Vilogdos „Čevakata“ (Rusija) komandomis.

Kelialapius į kitą varžybų etapą gaus po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją