Keturiuose atrankos turnyruose iš viso varžysis 24 rinktinės.

Primename, kad antrų iš eilės olimpinių žaidynių praleisti nenorintys Lietuvos krepšininkai kitą vasarą, liepos 2-7 dienomis, privalės laimėti vieną iš keturių atrankos turnyrų, kuriuose kausis po šešias komandas.

Be šeimininkų prancūzų, kelialapiais į Paryžiaus olimpines žaidynes pasaulio čempionate apsirūpino Vokietija (1), Serbija (2), Kanada (3), JAV (4), Australija (10), Pietų Sudanas (17) ir Japonija (19).

Olimpinių atrankos turnyrų burtų traukimo ceremonija vyks šį pirmadienį FIBA ​​būstinėje (nuo 20 val. Lietuvos laiku).


Artėjant burtų ceremonijai FIBA paviešino šešis krepšelius, į kuriuos pagal planetos rinktinių reitingą suskirstytos visos 24 dalyvės.

Lietuva (FIBA-10) kartu su Ispanija (FIBA-2), Latvija (FIBA-8) ir Slovėnija (FIBA-11) priskirta pirmam krepšeliui, taigi tikrai nesusitiks su jame esančiomis komandomis.

Antrąją ketveriukę sudaro Brazilija (FIBA-12), Italija (FIBA-13), Graikija (FIBA-14) ir Lenkija (FIBA-15), o trečiąją – Puerto Rikas (FIBA-16), Juodkalnija (FIBA-17), Dominikos Respublika (FIBA-18) ir Suomija (FIBA-20).

Ketvirtame krepšelyje atsidūrė Naujoji Zelandija (FIBA-21), Sakartvelas (FIBA-23), Meksika (FIBA-25) ir Libanas (FIBA-28), penktajame – Kroatija (FIBA-30), Dramblio Kaulo Krantas (FIBA-33), Angola (FIBA-34) ir Filipinai (FIBA-38), o šeštajame – Egiptas (FIBA-41), Bahamos (FIBA-57), Kamerūnas(FIBA-67) ir Bahreinas (FIBA-69).

Įdomu, kad viename atrankos turnyre negalės žaisti daugiau nei trys, o vienoje jo grupėje – daugiau nei dvi Europos komandos.

Iš viso olimpiniame vyrų krepšinio turnyre dalyvaus tik 12 šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)