„Kaip Kšištofas sako, taip ir yra. Jis sako, kad 99 proc., jog liks, mes irgi beveik įsitikinę, kad taip bus ir nieko daugiau nebeieškome“, – sporto portalui SportIN.lt patvirtino taip pat „Eurobasket 2013“ dalyvaujantis rinktinės ir „Žalgirio“ klubo direktorius Paulius Motiejūnas.

Tiesa, paskutinis žaidėjas „Žalgirį“ papildė ne tiek vadovų, kiek paties savo noru. K. Lavrinovičius turi galiojantį solidų kontraktą, pasirašytą dar Vladimiro Romanovo valdymo laikais, tad Lietuvos čempionai tiesiog neturi kito pasirinkimo, kaip priimti aukštaūgį į komandą.

Kitą sezoną ne tik algas, bet ir skolas mokėsiantis „Žalgiris“ siekė, kad K. Lavrinovičius, kaip ir brolis Darjušas Lavrinovičius, kuris persikėlė į Kijevo „Budivelnik“, išvyktų kitur, tačiau rasti kitą darbdavį, kuris prisiimtų solidžius įsipareigojimus, krepšininko agentui nepavyko.

„Finansiškai jo kontraktas mums yra per didelis, – dar kartą pakartojo P. Motiejūnas. – Esame pasakę Kšištofui, kad tikrai negalėsime vykdyti viso jo kontrakto. Bet neperkame daugiau žaidėjų ir tie pinigai, kurie buvo numatyti jo pozicijos krepšininkui, atiteks jam.“

„Galbūt jis išvyks sezono metu, kai bus langai. Mes jį išleisime“, – pridūrė „Žalgirio“ direktorius.

Paklaustas, ar problemos sprendimu netaptų K. Lavrinovičiaus algos susimažinimas, P. Motiejūnas atsakė, kad tai – „sudėtinga“.

„Mes to ir siekiame, bet turime galiojantį kontraktą, kurį privalome vykdyti. Kita vertus, mūsų finansisnės galimybės neleidžia jam tiek mokėti. Tą mes jam ir sakome. Jei atsirastų variantas jam išeiti kitur, tai ir jis gautų daugiau pinigų, ir mums būtų laisviau kvėpuoti. Šiuo atveju, mes sėdime vienoje valtyje“, – tęsė P.Motiejūnas.

Kšištofas Lavrinovičius

Anot klubo direktoriaus, naujienų „Žalgirio“ sudėtyje prieš sezoną dar bus tik tarp jaunųjų krepšininkų: „Tai nuspręs treneris Iliasas Zouros. Manau, kad per artimiausią savaitę turėtų paaiškėti, kas lieka pagrindinėje komandoje, o kas žais dubleriuose.“

Šis klausimas labiausiai rūpi Taurui Jogėlai, Tomui Dimšai, Lukui Lekavičui, Kasparui Vecvagarui, Vaidui Kariniauskui, kurie savaitgalį su „Žalgiriu“ laimėjo V. Garasto taurę, tačiau vis dar nėra garantuoti, ar kitą sezoną turės galimybę debiutuoti Eurolygoje.

Galima neabejoti, kad „Žalgirio“ stuburą kitą sezoną sudarys vienintelis lietuviškai nekalbantis legionierius Justinas Dentmonas, rinktinėje žaidžiantys Martynas Pocius, K. Lavrinovičius, Robertas Javtokas ir po traumos atsigaunantis Paulius Jankūnas.

Ar neatrodo, kad „Žalgiriui“ reikėtų dar vieno antros, trečios pozicijos žaidėjo? „Situacija yra tokia, kokia yra. Turime Milaknį, Pocių, Venę, Lipkevičių. Jie turi žaisti ir tempti komandą. Klubo galimybės yra tokios, kokios yra. Mes turime užauginti žaidėjus, o ne ieškoti, kur nusipirkti kažką, kad užkimšti tą skylę, o savus pasodinti ant suolo“, – atsakė P. Motiejūnas.