Į Garliavos areną susirinko ne tik krepšinį žaidžiančios šeimos, tačiau ir būrys Lietuvos krepšinio garsenybių, buvusių ir dabartinių Kauno „Žalgirio” žaidėjų. Tarp jų buvo olimpinis čempionas Modestas Paulauskas, olimpinis prizininkas Sergejus Jovaiša, „Žalgirio” veteranų klubo vadovas Anatolijus Čupkovas, su P.Buzeliu žaidęs žalgirietis Ričardas Masiulis ir dabartinis Kauno „Žalgirio” kapitonas Paulius Jankūnas.

P.Buzelio turnyre šiemet dalyvavo keturios komandos: Pupiai, Zubavičiai, Rudaičiai ir Šliogeriai. Pastaroji šeima, dalyvavusi ir pirmajame turnyre prieš ketverius metus, ir iškovojo teisę žaisti K.Budrio turnyre pirmąjį birželio savaitgalį Klaipėdoje.

Dėl 3-4 vietų kovojo Zubavičiai su Rudaičiais. Zubavičiai laimėjo 48:40.

Kova dėl pirmosios vietos atkakliai vyko pirmuosius du kėlinius. Trečiajame ketvirtyje Šliogeriai perėmė iniciatyvą ir jau neleido savo varžovams priartėti - 64:44. Rezultatyviausi laimėtojų komandoje buvo Henrikas Šliogeris (28 taškai) ir Donatas Šliogeris (24 taškai). Pralaimėjusiems Gytis Tiltinis pelnė 26 taškus.

Šis turnyras, prie kurio prisideda daugybė Lietuvos krepšinio visuomenės atstovų, skirtas P.Buzelio atminimui. Jis visą dešimtmetį rungtyniavo Kauno „Žalgiryje“, buvo komandos kapitonas. P.Buzelis dažnai vadinamas visų laikų geriausiu Lietuvos sporto komentatoriumi. Tačiau jo gyvenimą nutraukė infarktas, patirtas krepšinio aikštėje.

Tėvo pėdomis į krepšinį nuėjo jo sūnus Aidas, dabar gyvenantis ir dirbantis Čikagoje. Baigęs krepšininko karjerą A.Buzelis tapo puikią reputaciją turinčiu masažo specialistu. Jis jau kelerius metus yra Lietuvos vyrų rinktinės masažuotojas.

Savo ruožtu Klaipėdos miesto garbės pilietis K.Budrys šeimų turnyrus pradėjo rengti 1977 m. Šeimų dvikovos krepšinio aikštėje taip išpopuliarėjo, kad išplaukė ir į tarptautinius vandenis.

„Šeima yra pats brangiausias turtas ir didžiausia vertybė, ją privalo puoselėti kiekvienas. Dabar apie tai tik šnekama ir nieko nedaroma. Juk juo daugiau darnių ir sveikų šeimų gyvens valstybėje, juo ji bus stipresnė. Viso to galima pasiekti per krepšinį, kuris Lietuvoje taip pat yra vertybė. Jį žaisdamos šeimos tvirtėja, auga jų kolektyviškumas ir pagaliau didėja gimstamumas, ko mums Lietuvoje trūksta. Smagu žiūrėti, kaip mažiausi vaikai krepšinio aikštėje laksto kartu su vyresniais broliais, seserimis, tėvais, dėdėmis ir net seneliais. O dabar mūsų šeimos dažniausiai susiburia tik per laidotuves”, - sakė K. Budrys.

Jam pavyko įgyvendinti dar vieną savo sumanymą - įkurti Lietuvos šeimų krepšinio lygą. Prie šios idėjos įgyvendinimo aktyviai prisidėjo ir olimpinis čempionas M.Paulauskas bei Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomojo komiteto narys, Lietuvos studentų krepšinio lygos prezidentas Rimantas Cibauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją