„Juventus“ klubo amerikietis finale nugalėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ jaunimo komandos atstovą Domantą Vilį. Po pergalės prieš aštuoniolikmetį K. Gainesas pasidalino savo emocijomis ir papasakojo, kad triumfo labiau laukė ne jis, o jo bendraklubiai ir Utenos ekipos vadybininkas Eimantas Skersis.

„Buvo sunkiau nei tikėjausi, jaunasis vyrukas Vilys turėjo neblogų judesių. Nemaniau, kad jis gali būti toks atletiškas. Siekiant pergalės reikėjo pasistengti. Nesitikėjau laimėti. To tikėjosi mūsų vadybininkas ir klubo žaidėjai, todėl spaudimą jaučiau. Aš norėjau tiesiog pralinksminti fanus, džiaugiuosi, kad tai padaryti pavyko“, – pasakojo K. Gainesas.

– Finale su varžovu atlikote dėjimus šokdami vienas per kitą. Kodėl?

– Man tiesiog patarė tai padaryti, nes vienu metu man tiesiog baigėsi idėjos, todėl ir peršokau tą vaikiną.

– Kuris dėjimas buvo pats sudėtingiausias?

– Sunkiausia buvo atlikti dėjimą tarp kojų pačioje pabaigoje. Neatlikinėjau to dėjimo nuo vidurinės mokyklos. Dabar man 24, todėl galite įsivaizduoti, kiek laiko praėjo.

– D. Vilys atlikdamas vieną iš savo dėjimų atsitrenkė jums į nugarą. Kaip tuomet jautėtės?

– Tikėjausi, kad jis savęs nesusižeidė. Norėjau, kad jis atliktų tą dėjimą. Norėjau, kad toliau vyktų konkurencingos varžybos.

– Turnyro ketvirtfinalyje dramatiškai pralaimėjote „Lietuvos rytui“. Ar galėjote po tokių rungtynių užmigti?

– Buvo sunku. Tikrai sunkiai miegojau, visą naktį žiūrėjau tas rungtynes. Susiskambinau su tėvu ir per naktį žiūrėjome tas rungtynes kartu.

– Po pastarųjų rungtynių treneris Žydrūnas Urbonas užsiminė, kad galite tapti NBA ar Eurolygos žaidėju. Tikite tuo?

– NBA – mano tikslas. Noriu ten patekti ir padėti savo šeimai. Kitaip tariant, tiesiog persekioju amerikietišką svajonę.

– „Juventus“ klubas ilgai laukė, kol išsigydysite traumą. Ar tai jus motyvuoja?

– Labai gerbiu ir esu labai dėkingas „Juventus“ trenerių štabui už tikėjimą. Jie liko su manimi ir aš esu labai jiems dėkingas.

– Minėjote savo tėvą. Ar dažnai su juo pasikalbate apie krepšinį?

– Kalbame su tėvu kasdien, jis visada klausinėja apie mano traumuotą kulną. Žiūrime universiteto laikų rungtynes, jis man nuolat sako, kuriuos žaidimo elementus turiu susigrąžinti.

– Kas yra geriausias visų laikų dėjimų specialistas?

– Geriausias yra Vince‘as Carteris. Mačiau daug jo dėjimų bei iš jo mokiausi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)