Panevėžio ekipa namie B grupės rungtynėse 93:86 (19:24, 25:24, 18:22, 24:16, 7:0) po pratęsimo įveikė Ankaros „Turk Telekom“ (1-6).

N. Čanakui tai buvo principinis mūšis – šį sezoną jis pradėjo kaip „Turk Telekom“ treneris, bet greitai buvo atleistas ir sugrįžo į Panevėžį.

Nesustabdomai žaidęs G. Orelikas per 32 minutes pelnė 31 tašką (1/5 dvit., 8/14 trit., 5/6 baud.), atkovojo 4 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 25 naudingumo balus.

„7bet-Lietkabelis“ vertėsi be dviejų lyderių – kelį susižeidusio Pauliaus Valinsko ir čiurnos traumos sustabdyto Deivido Sirvydžio. Komandai nepadeda ir sunkią traumą patyręs Alenas Hadžibegovičius.

Kartu sudėjus šie trys krepšininkai komandai rinkdavo po 32 taškus per vieną susitikimą.

Didesnę naštą teko nešti Donatui Sabeckiui, žaidusiam ilgiau nei 40 minučių ir surinkusiam dvigubą dublį – 10 taškų, 10 rezultatyvių perdavimų, bet 7 klaidos. Tiesa, gynėjas dar pridėjo dvitaškį, išplėšusį pratęsimą.

Svečiai bandė atitrūkti jau pirmoje mačoje pusėje, kai antrame kėlinyje po keturių iš eilės tritaškių susikrovė 12 taškų pranašumą, tačiau į tai Gediminas Orelikas atsakė trimis savo tolimais šūviais ir įpusėjus susitikimui ekipas teskyrė keturi taškai – 44:48.

Vos prasidėjus antrai mačo daliai „Turk Telekom“ susigrąžino dviženklį pranašumą, o arti mačo lūžio buvo ketvirto kėlinio pradžioje. „Lietkabelis“ tris minutes nepelnė taškų, o dvi iš eilės D. Sabeckio klaidos pasibaigė įspūdingais „Turk Telekom“ amerikiečių dėjimais – 77:62.

Šeimininkai kelis kartus sumažino atsilikimą iki vienženklio, bet likus žaisti pusantros minutės varžovai vis dar kontroliavo situaciją – 86:75.

Tačiau tada prasidėjo neįtikėtini dalykai – G. Orelikas įsūdė tris tritaškius iš eilės, o D. Sabeckis dvitaškiu išlygino rezultatą, iki mačo pabaigos likus vos 0,9 sekundės. „Turk Telekom“ prametė lemiamą metimą iš toli ir ekipos žaidė pratęsimą.

Šiame abi ekipos ilgiau nei keturias minutes nesugebėjo pelnyti taškų, o tylą nutraukė tas pats G. Orelikas, pataikęs aštuntąjį savo tritaškį. Netrukus jis pridėjo ir dvitaškį, o nulį taškų per pratęsimą praleidę panevėžiečiai triumfavo.

Kitas rungtynes panevėžiečiai žais lapkričio 22 d., išvykoje su Vroclavo „Slask“ (Lenkija).

„7bet-Lietkabelis“: G. Orelikas 31, N. Popovičius 18, M. Varnas 17, D. Sabeckis 10 (10 rez. perd., 7 kld.), V. Lipkevičius 8.

„Turk Telekom“:
T. Wallace’as 22, J. Adamsas 20, O. Ulubay ir S. Enochas po 12 (13 atk. kam.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją