Pirėjo klubas tvirtina, kad su „Panathinaikos“ žais tik tokiu atveju, jei rungtynėms teisėjaus ne teisėjai iš Graikijos. Paminėti buvo ir konkrečiai visi trys taurės pusfinalyje teisėjavę arbitrai – Anastopoulos, Manos ir Panagiotou. Jiems teisėjaujant graikų krepšinio grandų akistata yra neįmanoma.

Taip pat „Olympiakos“ viešame laiške pareiškė, kad „Panathinaikos“ savininkui Dimitriui Giannakopoulosui nuo šiol bus draudžiama įžengti į Pirėjo klubo „Peace and Friendship“ namų areną.

„Olympiakos“ įtaria šias rungtynes buvus sutartas ir prašo atsakingų įstaigų patikrinti dėl galimo lažybų skandalo.

Priminsime, kad Atėnų OAKA arenoje vykęs pusfinalio mačas po ilgosios pertraukos nebuvo pratęstas. Davido Blatto auklėtiniai nusprendė netęsti rungtynių protestuodami prieš arbitrus ir pasiliko rūbinėje.

Skelbiama, kad Pirėjo komandos pasipiktinimą sukėlė teisėjavimas mačo metu – jau per pirmas 28 sek. „Olympiakos“ krepšininkai buvo nubausti trimis asmeninėmis pražangomis. Sužaidus 20 min. „Panathinaikos“ krepšininkai pirmavo 40:25, o arenoje visą laiką vyravo itin karšta atmosfera.

Pagal FIBA taisykles, tokiu atveju „Panathinaikos“ klubui su Luku Lekavičiumi yra įskaitoma pergalė 20:0, o „Olympiakos“ klubui, kurio trenerių štabe dirba Kęstutis Kemzūra, gresia ir papildomos sankcijos – Pirėjo komanda gali netekti taškų Graikijos čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)