Eurolygos rungtynėse „Olympiakos“ išvykoje įveikė „Žalgirį“ 88:75, o 206 cm ūgio K. Birchas pelnė 13 taškų, pataikęs 3 iš 4 dvitaškių ir 7 iš 8 baudų.

Rungtynių pabaigoje, kuomet „Olympiakos“ jau nutolo nuo kauniečių, „Žalgiris“ pabandė imtis gana netradicinės taktikos.

Per mažiau nei dvi minutes prieš K. Birchą teisyklės buvo pažeistos keturis kartus. Sykį tai padarė Augusto Lima, ir tris kartus – Paulius Jankūnas.

Panašūs epizodai neretai fiksuojami NBA lygoje, kai varžovai pražangomis tyčia stabdo prastai baudas metančius DeAndre Jordaną,Dwightą Howardą ar Andre Drummonda, o kadaise šitaip „mušamas“ būdavo ir pats Shaquille‘as O‘Nealas.

Taip buvo tikimasi, kad kanadiečio ranka sudrebės ir „Žalgiris“ gaus progą sumažinti atsilikimą. Tačiau viskas susiklostė kitaip – K. Birchas šiose rungtynėse nerealizavo vos vienos iš 8 mestų baudų ir savo taikliais metimais įtvirtino graikų pergalę.

Po rungtynių paklaustas apie šią situaciją kanadietis pareiškė, kad tokio „Žalgirio“ ėjimo tikrai nesitikėjo ir tai buvo pirmas toks atvejis per jo karjerą.

„Tai buvo pats nepagarbiausias dalykas, koks nutiko per mano karjerą. Nebuvau atsidūręs tokioje situacijoje. Tačiau aš parodžiau, kaip reikia mesti baudas, – portalui Eurohoops.net teigė K. Birchas. – Pradžioje nervinausi, bet po to supratau, kad tiesiog reikia atlikti savo darbą ir pataikyti tuos metimus. Taip, mano baudų pataikymo procentas galbūt ir nėra toks aukštas, tačiau aš taip priėmiau kaip iššūkį ir varžovams atsakiau tuo, ko jie nelaukė – taikliomis baudomis.“

Eurolygoje debiutuojantis kanadietis šį sezoną yra metęs 31 baudą, iš kurių pataikė 22 (71 proc.).

Pažymėtina, kad po rungtynių dėl varžovų elgesio kiek pyktelėjo ir žalgiriečių treneris Šarūnas Jasikevičius. Kauniečiui nepatiko, kad vienos iš paskutinių atakų metu, kuomet rezultatas jau buvo nulemtas, Kostas Papanikolau surengė rezultatyvią ataką, kurios metu pelnė du taškus su pražanga.

„Olympiakos“ mūsų taip bijo, nes Pirėjuje mes „atsilošime“. Prieš paskutinę ataką pirmausime 12-14 taškų, o tada kovosime – kas išliks aukščiau turnyro lentelėje. Jie parodė mums didžiulę pagarbą“, – ironizavo Šaras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)