Eurolygos vicečempionai oficialiai paskelbė su 30-mečiu kanadiečiu sudarę trejų metų trukmės kontraktą.

Remiantis Graikijos žiniasklaidos pranešimais, 193 cm ūgio krepšininkas, kurio mama yra kilusi iš Graikijos, turėtų gauti šios šalies pilietybę ir tuomet vietinėse pirmenybėse nebūtų laikomas legionieriumi.

Jam reikės pavaduoti praėjusią savaitę dėl kojos traumos mėnesiui iš rikiuotės iškritusį Nigelį Williamsą-Gossą.

N. Mitrou-Longas praėjusią vasarą prisijungė prie „Žalgirio“, bet neužsitarnavo Kazio Maksvyčio pasitikėjimo ir galiausiai antradienį išsiskyrė su Lietuvos čempionais abipusiu sutarimu.

„Dėkojame N. Mitrou-Longui už jo pastangas ir pozityvų požiūrį. Kaip komandos nariui ir žmogui mes jam neturėjome nė vieno priekaišto.

Deja, aikštėje ne viskas pavykdavo, ir jo adaptacijos laikas prisijungus prie komandos užtruko per ilgai. Tiek Nazas, tiek komanda nori judėti į priekį, todėl buvo priimtas toks abipusis sprendimas. Linkime jam kuo didžiausios sėkmės ateityje“, – komentavo „Žalgirio“ direktorius Paulius Jankūnas.

N. Mitrou-Longas šį sezoną Eurolygoje per sužaistas 9-erias rungtynes aikštėje praleisdavo po 10 min. ir vidutiniškai rinkdavo po 4,1 taško, atkovodavo 1,2 kamuolio, atlikdavo 1 rezultatyvų perdavimą.

Lietuvos pirmenybėse gynėjas fiksavo 8,4 taško, 3 atkovotų kamuolių ir 3 rezultatyvių perdavimų vidurkius.

Anot P. Jankūno, „Žalgiris“ stebi žaidėjų rinką ir ieško pamainos komandą palikusiam gynėjui. Savo ruožtu, „Olympiakos“ šį rudenį pasitelkė jau antrą naujoką iš Kauno ekipos – prieš pat sezono pradžią išpirktas buvo Ignas Brazdeikis.

Įdomu, jog būtent su „Olympiakos“ artimiausias Eurolygos rungtynes žais kauniečiai, Graikijoje viešėsiantys penktadienį. Tiesa, N. Mitrou-Longas naujos ekipos marškinėlius pajėgiausiame žemyno turnyre galės apsivilkti tik sausį, prasidėjus antram reguliaraus sezono ratui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją