Šeštadienio vakarą Europos krepšinio bendruomenę apskriejo žinia iš Graikijos – prieš šališką teisėjavimą protestuojanti ir skandalingai žaisti Graikijos čempionate atsisakanti „Olympiakos“ ekipa priėmė galutinį sprendimą dėl pasitraukimo iš atkrintamųjų varžybų šio sezono nacionalinėse šalies pirmenybėse.

Pirmadienį Davido Blatto auklėtiniai turėjo stoti į ketvirtfinalio kovą su Atėnų „Panathinaikos“, tačiau klubo savininkas Giorgis Angelopoulas iš anksto pranešė, kad „Olympiakos“ to nedarys.

Pirėjo ekipa jau prieš kurį laiką pažadėjo nežaisti su „Panathinaikos“, jei rungtynėms bus skiriami vietiniai teisėjai. Graikijos lyga nenuolaidžiavo ir iškėlė ultimatumą – žaisti arba kristi į antrą divizioną. Viskas baigėsi tuo, kad „Olympiakos“ sutiko su tokiomis sankcijomis.

Skelbiama, kad kitą sezoną stipriausioje Graikijos krepšinio lygoje komanda nežais. Ji tikisi būti priimta į Adrijos lygą ir žaisti antrame pagal pajėgumą Graikijos čempionate, taip pat ir Eurolygoje.

Eurolygos finalo ketverto Vitorijoje metu J. Bertomeu nesusilaikė nepakomentavęs situacijos Graikijoje ir dėl pasyvumo sprendžiant problemą apkaltino šios šalies krepšinio federaciją.

„Panathinaikos“ ir „Olympiakos“ konfliktas yra vietos interesas, bet mes negalime būti nešališki ir neutralūs. Aš nusivylęs, man gėda dėl Graikijos krepšinio federacijos neįgalumo, nesugebėjimo rasti sprendimą.

Tokiais atvejais reikalingi veiksmai, o ne pasyvus stebėjimas laukiant, kuo viskas pasibaigs. „Olympiakos“ ir „Panathinaikos“ turi ilgą tarpusavio kovų istoriją, tačiau ji neturėtų persikelti už krepšinio aikštelės ribų.

Abiejų komandų bendras egzistavimas Eurolygoje nesukėlė problemų, kadangi abi pusės supranta situaciją ir gerbia taisykles. Bet kas vyksta Graikijoje, yra nesuvokiama. Aš abejoju, ar kažkas laimės šioje situacijoje, jei „Olympiakos“ klubas bus išmestas į žemesnę lygą“, – savo poziciją išdėstė J. Bertomeu.

Graikų atsako ilgai laukti neteko – pirmadienį itin nuožmiai į katalono pasisakymą sureagavo 80-metis Graikijos krepšinio federacijos prezidentas Georgis Vasilakopoulas.

Oficialiai išplatintame savo pranešime J. Bertomeu jis apkaltino Europos krepšinio bendruomenės skaldymu ir prisiminė situaciją, kad dėl žaidimo Eurolygoje geriausi žemyno krepšininkai negali atvykti atstovauti nacionalinėms rinktinėms FIBA atrankos turnyruose.

„Žmogus, kuris daug metų demonstratyviai ir piktybiškai ignoravo ir nuvertino nacionalines šalių federacijas, savo veiksmais kėlė destrukciją, staiga ėmė kištis į lygos vidaus reikalus.

Asmuo, kurio veiksmai ir praktika apskritai kelia milžinišką grėsmę Europos krepšiniui, kurio siekis yra kuo labiau susilpninti nacionalinius čempionatus, bando piršti savo trigrašį ir siūlyti sprendimų variantus.

Tai žmogus, kuris sukuria amoralias dilemas žaidėjams, negalintiems prisijungti prie savo nacionalinių komandų. Pone Bertomeu, jūsų nelaimei, mes vieni kitus pažįstame. Tyla yra geresnė nei žodžiai“, – įsižeidęs savo pareiškimą Eurolygos vadovui adresavo G. Vasilakopoulas.

Primename, kad nuo kito sezono Eurolyga dar labiau išsiplės. Reguliariajame čempionate nuo 2019-2020 m. sezono pradžios varžysis nebe 16, o 18 ekipų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)