Vis dėlto komplimentus J. Vainauskas žarstė ne tik savo žaidėjams ir treneriams, bet ir varžovams.

„Naujai komandai pirmas mėnuo yra pats svarbiausias – pamatyti savo naują veidą, pažaisti galimybių ribomis. Tai buvo geras laikas pamatyti vasaros darbo rezultatus.

Pamatyti žaidėjus, kurie viršijo save, kurie sužaidė savo galimybių ribose ir kurie šiek tiek atsiliko. Per tai susikonstravo komanda, kurią jau galima projektuoti, kaip ji atrodys balandį, gegužę“, – teigia J. Vainauskas.

„Ne tik išryškėjo komandos charakteris – trenerių plano dėka jau turime ir savo braižą bei žaidimo modelius. Ne vieną, o kelis, priklausomai nuo varžovų“, – trenerių Sandžio Buškevico ir Renaldo Seibučio darbą įvertino J. Vainauskas.

Komandos vadovas pripažįsta, kad „Olimpas“ spalį žaidė gerą krepšinį. Nepatenkintas J. Vainauskas tik pasirodymu Kėdainiuose, kur KMT turnyro rungtynes „Nevėžiui“ palangiškiai pralaimėjo 26 taškų skirtumu. Savo aikštėje šį LKL klubą „Olimpas“ įveikė.

„Iš tikrųjų – visą mėnesį žaidėme labai gerą krepšinį. Komanda visose rungtynėse, išskyrus vieną kartą, kai pralaimėjo šiek tiek daugiau nei tokiam varžovui yra leistina pralaimėti – arba laimėjo arba sužaidė geriausiai, kaip galėjo. Tai jau yra geras ženklas. Pirmą mėnesį drąsiai būtų galima vertinti stipriu devynetu, ir bet reikia suskubti perrašyti į aštuonetą, nes Kėdainiuose buvo pralaimėta per daug“.

J.Vainauskas neabejoja, kad lapkritį ir vėliau, kai sumažės krūvis ir komanda galės susikoncentruoti tik į NKL kovas – žaidimo kokybė dar pagerės ir labiau atsiskleis jauni žaidėjai. Sezono starte, žaidžiant dviem frontais ir varžantis su LKL klubais, jų indėlio kiek pritrūko.

„Mane tai šiek tiek nuliūdino. KMT mūsų jauniems žaidėjams buvo galimybė pasirodyti savo būsimiems darbdaviams, tai yra LKL klubams.

Nuliūdino todėl, kad ne visi ta galimybe pasinaudojo taip, kaip aš tikėjausi, kaip norėjau dėl jų. Labai norėjosi, kad tie žaidėjai atkreiptų į save dėmesį ir taptų pastebimais žaidėjais rinkoje.

Kad gali žaisti LKL‘e, įrodė tie žaidėjai, kurie didžiąją dalį kajeros ten ir žaidė. Jiems nieko nereikėjo įrodyti, jiems tereikėjo priminti apie save“, – kalbėjo J.Vainauskas.

Po 12,3 taško, 8,0 atkovoto kamuolio ir 23,1 naudingumo balo rinkęs Julius Kazakauskas buvo pripažintas naudingiausiu visos lygos pirmo mėnesio žaidėju. Išskirdamas J.Kazakausko indėlį, J.Vainauskas pabrėžė, kad tokio įvertinimo verti buvo ir kiti pagrindiniai komandos vedliai – Marius Runkauskas, Paulius Danisevičius bei Karolis Guščikas, jau dabar, pasak vadovo, susilaukiantys LKL klubų susidomėjimo.

„Tokią pat formą demonstravo visi keturi mūsų veteranai. Jie yra dalininkai to, kad Julius tapo MVP. Neabejotinai, Julius to nusipelnė savo elgesiu, savo požiūriu įdarbą, noru eiti papildomai treniruotis, kartais dažniau nei jaunesni komandos draugai.

Tas darbas įeina į tą apdovanojimą ir dar labiau jį įprasmina. Bet MVP šį mėnesį yra visas starto penketas, įskaitant Robertą Subotkevičių, kuris yra daugiausai komandoje žaidžiantis žaidėjas ir kuris yra jungtis tarp pirmojo ir antrojo penketo. Nieko neatimant iš Juliaus, jis buvo puikus šį mėnesį, bet ne jis vienintelis“.

„Vienas mano asmeninių tikslų, kad visi „Olimpo“ žaidėjai pasibaigus sezonui – arba tęstų savo krepšinio kelionę su „Olimpu“ aukštesniame lygyje, arba individualiai pereitų į aukštesnį lygį. Dėl kiekvieno jaudinuosi, kad pasinaudotų savo šansu iki galo“, – pridūrė J.Vainauskas.

Komplimentus J. Vainauskas žarstė ir pagrindiniams varžovams NKL lygoje.

„Devynios pergalės iš dešimties NKL lygoje, kaip bebūtų – yra geras rezultatas. Sutikdamas žaisti KMT nerimavau, kad dėl žaidimo KMT du tris taškus NKL‘e prarasime. Ir dėl to būsime nepatogioje pozicijoje prieš savo pagrindinius konkurentus – Telšių ir Marijampolės klubus – kovoje dėl namų pranašumo atkrintamosiose. Labai džiaugiuosi, kad pametėme tik vieną tašką ir dėl to taško jokių pretenzijų komandai neturiu. Tiesiog „Telšiai“ atvažiavo į Palangą ir sužaidė geriau nei „Olimpas“.

„Viena aišku: nesame absoliutūs lygos favoritai, šiandien ko gero esame viena iš trijų geriausių komandų. Šiandien, nes sporte daug kas gali pasikeisti. Vis dėlto „Telšiai“ yra labai užtikrinti – ne todėl, kad viską laimėjo, o todėl, kad jie žino, ką daro. Jei neišeina vienas dalykas – daro kitą, jie adaptuojasi labai greitai, jie pasiruošę. Jų žaidimo mintis labai aiški, tai labai įdomi komanda“.

„Sūduvos-Mantingos“ pajėgumą vertinčiau pagal vieną man į akis kritusį faktorių – komanda be šešių pagrindinių žaidėjų sugebėjo pralaimėti „Ryto“ dubleriams išvykoje tik vienu tašku. Tame įžvelgiu jų stiprybę. Neturint šešių pagrinių žaidėjų pralaimėti „Ryto“ dubleriams tik tašku – nėra blogas rezultatas. Tai rodo, kiek jie dar turi rezervo, jie mums yra pavojingi“.

Įspūdį J. Vainauskui paliko ir jaunieji žalgiriečiai, kurie, nors ir ženkliai pasikeitę, gina čempionų titulą.

„Žalgirio“ dubleriai – labai tvirta komanda. Fiziškai be galo stiprūs, neįtikėtinai pasiruošę. Be galo malonu į juos žiūrėti kaip į komandą. Trūksta aiškesnio lyderio, bet jis galbūt išryškės sezono eigoje. „Žalgirio“ dubleriai sezono pabaigoje, manau, bus labai stiprūs, gal net stipresni nei praėjusiais metais“.

Baigdamas J. Vainauskas pabrėžė, kad, nepaisant puikaus „Olimpo“ starto, svarbiausia, kad žaidimo kokybė toliau kiltų. „Mes orientuojamės būti komanda, kuri žais geriausią krepšinį, kai tam ateis laikas. Nuo ketvirtfinalio silpnų komandų nebeliks, ir tuomet turėsime būti stipriausi iš stipriausių“.



Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją