47-erių buvęs krepšininkas į PAR išvyksta pagal mainų programą, sudarytą tarp Kauno „Žalgirio“ ir Pitermaricburgo „Duzi Royals“ klubų.

„Žalgiris“ ryšius su PAR vicečempionais užmezgė praėjusį rudenį, kuomet „Duzi Royals“ delegacija lankėsi Kaune ir susipažino su klubo struktūra bei apžiūrėjo „Žalgirio“ areną. O pavasarį pirmąja bendradarbiavimo kregžde, skriesiančia į priešingą pusę, Lietuvos čempionai pasiūlė tapti D. Dimavičiui.

„Jie domisi europietišku krepšiniu, nori tobulėti, kelti savo šalies krepšinio lygį. Komanda, į kurią vykstu, yra pusiau profesionali, tad laukia nearti dirvonai“, – neabejojo 1992 metų Barselonos olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas.

Lietuvis ne tik konsultuos „Duzi Royals“ komandą, bet ir ves treniruotes vietos sporto mokyklų auklėtiniams bei seminarus treneriams.

PAR krepšinio tradicijomis ir pasiekimais pasigirti negali: iki šiol vien patekimas į Afrikos čempionatą būdavo neblogas pasiekimas, o aukščiausiai yra pavykę užlipti iki devintos vietos.

Paklaustas, ką žino apie PAR krepšinį, D. Dimavičius buvo atviras: jam girdėta tik iš šios Afrikos dalies kilusio, bet Šveicarijoje gimusio ir šios valstybės pilietybę turinčio Atlantos „Hawks“ (JAV) klubo puolėjo Thabo Sefoloshos pavardė.
Darius Dimavičius

„Žinau tiek, kiek „google“ pasakė. FIBA reitinge PAR rinktinė yra 74-a (iš 85 reitinguotų šalių – DELFI), tad galime įsivaizduoti lygį. Man tik minėjo, kad mūsų klube bus šeši ar septyni nacionalinės rinktinės žaidėjai. O konkrečiau sužinosiu nuvažiavęs į vietą“, – kalbėjo treneris, gimtinę paliekantis sekmadienį.

Jam veikiausiai prireiks laiko apsiprasti ne tik naujame darbe, bet ir aplinkoje: nepažabojamu nusikalstamumu pagarsėjusioje PAR pastaruoju metu vilnijo ir riaušės, nukreiptos prieš imigrantus.

Bet D. Dimavičius guodžiasi tuo, kad per neatsargumą papulti į bėdą progų nė neturės. Visus tris mėnesius, kuriuos praleis Afrikoje, treneris darbuosis itin intensyviu grafiku.

„Nelabai bus laiko kažkur vaikščioti – dirbsiu beveik be laisvų dienų. O šiaip tiesiog stengsiuosi aplenkti tokias vietas, kur gali grėsti pavojus“, – svarstė krepšinio misionierius.

Jį ramina ir tai, kad gretimame Durbane veikiančiose regbio mokyklose šiuo metu sėkmingai stažuojasi penki jauni Lietuvos regbininkai.

Krepšinio pionieriaus duonos D. Dimavičius jau yra ragavęs. 2013-2014 metų sezoną jis praleido Japonijoje, kur dirbo Antano Sireikos asistentu Točigio „Brex“ klube.

Grįžęs iš Tekančios saulės šalies treneris naujos darbovietės nesurado, todėl ir nepabūgo pasiūlymo keliauti į PAR.

„Su A. Sireika visą sezoną teko per prievartą ilsėtis. O parvažiavęs iš PAR toliau ieškosiu darbo Europoje, nes vasaros gale galbūt dar atsiras klubų, kuriems būsiu reikalingas“, – vylėsi D. Dimavičius.

Buvęs puolėjas dar žaisdamas apkeliavo ne vieną šalį. Karjeros pradžioje kaunietis trumpai žaidė „Žalgiryje“, vėliau keitė klubus Slovakijoje, Liuksemburge, Čekijoje, Austrijoje, Portugalijoje, Graikijoje ir Lietuvoje.

Dirbti treneriu D. Dimavičius pradėjo 2006 metais Kauno „Atleto“ ekipoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)