Tiesa, tai jau ne pirmas kartas, kai lietuvis žaidžia ne su Sabonio pavarde gretinamu 11-liktu numeriu – rungtyniaudamas Malagos „Unicaja“ klube jis vilkėjo 8 numeriu pažymėtus marškinėlius.

Visgi dabar tikrai ne tai didžiausias 20-mečio aukštaūgio galvos skausmas – patekti į NBA buvo Domanto svajonė, bet jis supranta, kad vien talentu aukštumų nepasieks.

„Nuostabu čia būti, bet aš vis dar turiu daug dirbti, daug kur tobulėti, todėl su kiekviena diena stengsiuosi tapti geresnis“, – žurnalistams pasakojo 211 cm ūgio lietuvis.

Domantas Sabonis on chance to play in NBA, following in his father's (Arvydas Sabonis) footsteps pic.twitter.com/kmQHQ7NqG0— KFORsports (@KFORsports) September 23, 2016

Geresniu jam tapti padeda ne tik galimybė treniruotėse pasistumdyti su kiek vyresniais ir daugiau patyrusiais komandos draugais, bet ir jų suteikti patarimai.

„Domantą Sabonį mokau to, ką pats jau jau žinomų dalykų – man patikėjo šiek tiek atsakomybės jį prižiūrint, todėl jaučiuosi tarsi tėvas“, – pokštavo 23-ejų metų pagrindinis „Thunder“ centras Stevenas Adamsas.

Tačiau būtent su juo D. Saboniui ir teks „kovoti“ dėl laiko aikštėje. Trenerio aukštaūgiams skirtas minutes „valgys“ ir Enesas Kanteris, Ersanas Ilyasova, Nickas Collisonas, Nazras Mohammedas bei ekipą naujai papildęs Joffrey Lauvergne.

Bet 11-liktu šaukimu NBA naujokų biržoje pakviestas lietuvis iššūkių nebijo. Pamatyti, ką iš tiesų NBA gali D. Sabonis, bus galima pamatyti už kiek daugiau nei savaitės, kuomet „Thunder“ vyks į Ispaniją. Čia Oklahomos ekipa sužais dvejas draugiškas rungtynes: spalio 3 d. 20.30 val. Lietuvos laiku – Madride prieš „Real“ su Jonu Mačiuliu, o spalio 5 d. tokiu pačiu laiku – Barselonoje prieš „Barceloną“.

Lietuvos krepšinio legendos A. Sabonio sūnaus oficialus debiutas NBA lygoje – spalio 27 d. 2 val. mūsų šalies laiku Filadelfijoje, kuomet „Thunder“ stos į kovą prieš praėjusių metų autsaiderius „76ers“ krepšininkus.

„Stengsiuosi žaisti kuo kiečiau, į žaidimą įnešti energijos ir būti naudingas komandai“, – Oklahomos miesto sirgaliams žadėjo talentingasis lietuvis.

Steven and Enes, welcoming Domantas to the roster. #ThunderUppic.twitter.com/QS2oPPE3SD— OKC THUNDER (@okcthunder) September 23, 2016

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)