Pastaruosius ketverius metus E. Mockevičius žaidė NCAA lygoje, Evansvilio uniteristete ir pagal atkovotus kamuolius dominavo visoje lygoje.

Vasarą „Nets“ marškinėlius jis vilkėjo NBA Vasaros lygoje ir per trejas rungtynes vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 11 minučių, pelnydavo po 5,7 taško ir atkovodavo po 3,3 kamuolio.

Sudaręs sutartį su NBA klubu E. Mockevičius tapo penktuoju lietuviu NBA lygoje – prisijungė prie Jono Valančiūno, Donato Motiejūno, Domanto Sabonio ir Mindaugo Kuzminsko kompanijos. Tiesa, kur ateinantį sezoną žais D-Mo, kol kas dar nėra aišku.

Pažymėtina, kad E. Mockevičius dar negali būti visiškai užtikrintas dėl vietos Bruklino komandos gretose. Klubas pasiliko opciją bet kada nutraukti sutartį su lietuviu, jei jo žaidimas ir vėlesnis darbas treniruotėse netenkins trenerių ir vadovybės.

Be E. Mockevičiaus, Bruklino klubas pasirašė sutartis ir su dar dviem Vasaros lygoje rungtyniavusiais krepšininkais – gynėjais Beau Beechu ir Yogi Ferrelu.

„Žengiame žingsnį po žingsnio ir šiuo metu esame susikoncentravę tik ties NBA. Nors nežinome, ką ateitis jam atneš, tačiau manau, kad NBA lygoje ji – tikrai šviesi. Dabar tiesiog turime palaukti, kaip jam seksis komandos treniruočių stovykloje“, – prieš keletą savaičių Krepšinis.lt sakė E. Mockevičiaus agentas Pedro Powderis.

Akivaizdu, kad bent jau kol kas lietuvio darbas pratybose Bruklino klubo vadovus įtikino ir su aukštaūgiu nuspręsta pasirašyti oficialią sutartį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)