Klubas praneša, kad sutartis su strategu sudaryta iki 2026-ųjų sezono pabaigos. Š. Jasikevičius ketvirtadienio popietę jau buvo Stambule, į kurį atskrido privačiu lėktuvu.

„Šarūnas Jasikevičius, 2010-2011 m. sezone tarnavęs mūsų klubui ir laimėjęs Turkijos lygą bei taurės pirmenybes, grįžo į „Fenerbahče“ šeimą! Sveikas sugrįžęs, treneri“, – skelbiama klubo žinutėje „X“ socialiniame tinkle.

Įdomu tai, kad gruodžio 20-ą Eurolygos 15-ame ture „Fenerbahče“ namuose priims Kauno „Žalgirį“.


Vienu geriausių pastarųjų metų Eurolygos trenerių laikomas Š. Jasikevičius ilgai be darbo neišbuvo. Nepraėjus nė pusei metų po išsiskyrimo su „Barcelona“ Šaras rado naują savo karjeros stotelę.

Š. Jasikevičius, vasarą stažavęsis ir NBA komandose – Sakramento „Kings“ bei San Fransisko „Golden State Warriors“, Stambule pakeitė per pusantrų metų taip nieko ir nelaimėjusį Dimitrį Itoudį, su kuriuo bendradarbiavimas buvo nutrauktas šią savaitę, po pralaimėto derbio „Anadolu Efes“ (80:81).

„Fenerbahče“ tapo jau penktąja Eurolygos dalyve šiame sezone, nusprendusia pakeisti strategą – jau anksčiau neiškentė Bolonijos „Virtus“, Vitorijos „Baskonia“, Belgrado „Crvena zvezda“ ir Vilerbano ASVEL.

Įdomu, kad Š. Jasikevičius treniruos jau trečią komandą, kuriai savo laiku yra atstovavęs ir kaip žaidėjas: iš pradžių jis vadovavo Kauno „Žalgiriui“, tada – „Barcai“, o dabar – ir „Fener“, su kuriuo 2011-aisiais tapo Turkijos čempionu ir taurės laimėtoju.

Ką ras Šaras Stambule?


Ilgus metus „Fenerbahče“ vairą savo rankose laikė geras Šarūno bičiulis Željko Obradovičius (2013-2020 m.), galimai ir parekomendavęs lietuvį.

Permainos Stambule – pačiu laiku: iki pirmojo Eurolygos rato pabaigos beliko keturi turai, sausį startuos antrasis. Būtent tada atsivers ir žaidėjų perėjimų langas, kai galima bus stiprinti savo sudėtį krepšininkais iš kitų lygos klubų.

Beveik neabejotina, kad savo ėjimus planuoja atlikti ir Š. Jasikevičius – ir ne tik dėl to, kad „Fenerbahče“ kol kas stringa.

Komandos sudėtis – tikrai ne tokia, apie kokią Šaras svajotų: yra ir skylėtų pozicijų, ir žaidėjų, kurie jo filosofijai paprasčiausiai netinka, taigi korekcijų joje bus.

Plačiau apie „Fenerbahče“ bėdas ir ką Stambulo klube ras Šaras – šioje apžvalgoje.



Standings provided by Sofascore


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)