25-erių 208 cm ūgio žaidėjas pasirašė sutartį, galiosiančią iki sezono pabaigos.

„Regimantą puikiai pažįstame, nes pagrindus savo karjerai jis padėjo mūsų sistemoje. Tai universalus žaidėjas, galintis pagelbėti komandai po krepšiu dvejose pozicijose. Ypač šiuo metu, kai netikėtai patiriamos traumos kartais apsunkina net treniruočių procesą. Sužinojus, kad žaidėjas išsiskyrė su buvusia komanda, pateikėme jam pasiūlymą, nes išpirkos mokėti neturėjome galimybių. Manome, kad R. Miniotas dar nepasiekė savo karjeros piko, todėl jis turės progą savo darbu įrodyti, kad gali rungtyniauti aukštesniame lygyje“, – teigė „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

R. Miniotas į Bilbao prieš metus persikėlė iš Prienų „Cbet“. Ispanijos ACB lygoje šiame sezone lietuvis žaidė vidutiniškai po 18 min., pelnydavo 4,6 taško ir atkovodavo 3,9 kamuolio.

Praėjusiame sezone vilkėdamas Prienų klubo marškinėlius jis per mačą vidutiniškai rinko po 18,5 taško, 10,5 atkovoto kamuolio ir 24,5 naudingumo balo bei buvo naudingiausias LKL žaidėjas.

Aukštaūgiui tai buvo pirmoji karjeros stotelė užsienyje – atletas prieš etapą Ispanijoje anksčiau yra žaidęs tik Kėdainių „Nevėžyje“ ir „Žalgirio“ dublerių ekipoje.

Dar sekmadienį „El Correo“ skelbė, kad išvykstantį lietuvį pakeis prancūzas Damienas Inglisas.

Su Lietuvos 20-mečių rinktine R. Miniotas yra tapęs Europos vicečempionu (2016 m.), o su Lietuvos studentų rinktine 2017 m. laimėjo pasaulio universiados auksą.

2020 m. R. Miniotas debiutavo Lietuvos nacionalinėje vyrų rinktinėje, kurioje sužaidė trejas rungtynes kovojant dėl kelialapio į Europos čempionatą bei buvo tarp kandidatų ruošiantis atrankos varžyboms į olimpines žaidynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)