25-erių puolėjas su vokiečiais susitarė dėl ilgalaikio kontrakto. Pranešama, jog ALBA marškinėlius atletas vilkės tris sezonus.

Berlynas – pirmoji R. Giedraičio karjeros stotelė užsienyje. Praėjusį sezoną ALBA garbę gynė Marius Grigonis, šią vasarą sugrįžęs į Kauno „Žalgirį“.

R. Giedraitis pastaruosius trejus metus žaidė Vilniaus „Lietuvos ryte“, o praėjusiais metais demonstravo geriausius karjeros rodiklius.

Ispūdingais dėjimais garsėjantis puolėjas praėjusiame „Betsafe-LKL“ sezone pateko į simbolinį geriausiųjų penketą, o vidutiniškai per rungtynes rinko po 12,7 taško ir tolimus metimus metė 42 proc. taiklumu.

Europos taurėje R. Giedraitis per susitikimą vidutiniškai pelnydavo po 12,4 taško bei sugriebdavo po 2,9 atšokusio kamuolio.

„Tai buvo labai sunkus sprendimas, tačiau nusprendžiau surizikuoti dėti kitą žingsnį savo karjeroje užsienyje, – atviravo R. Giedraitis. – Noriu padėkoti už parodytą pasitikėjimą visiems klubo darbuotojams, žaidėjams bei treneriams, kurie kasdien man padėjo tobulėti kaip žaidėjui ir asmenybei.

Visuomet būsiu dėkingas Vilniaus klubui, bet kol kas tenka atsisveikinti. Linkiu „Rytui“ kuo didžiausios sėkmės.“

Kaip ir Vilniaus klubas, ALBA kitą sezoną varžysis Europos taurėje, kur B grupėje kovos su Krasnodaro „Lokomotiv“, Zagrebo „Cedevita“, Bursos „Tofaš“, Limožo CSP ir Gdynės „Arka“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)