Visų trijų spalvų medalius apžiūrėjo krepšininkai, treneriai, teisėjai ir abiejų komandų aistruoliai.

„Tai 56 mm skermens dvipusiai tonuoti medaliai su tautinės vėliavos spalvų kaspinu. Lietuvos monetų kalykla pirmą kartą gamina sezono nugalėtojų medalius krepšiniui. 2011 m. Lietuvos monetų kalykla, bendradarbiaudama su Lietuvos krepšinio federacija, sukūrė ir išleido medalių seriją „Krepšinio auksas Lietuvai“, įamžindama istorinių pergalių triumfo akimirkas, kai Lietuvos krepšinio rinktinės laimėjo aukso medalius Europos čempiuonatuose.

Tais pačiais metais pirmą kartą žemyno pirmenybių istorijoje buvo išleista atminimo medalių serija su „Eurobasket 2011, Lithuania“ ženklu ir oficialaus čempionato ambasadoriaus, legendinio Lietuvos krepšininko Arvydo Sabonio atvaizdu ir autografu,“- sakė „Lietuvos monetų kalyklos“ marketingo ir komercijos skyriaus vadovas Modestas Katkevičius.

NKL čempionai ir prizininkai paaiškės 2013 metų balandžio mėnesį NKL finalinio ketverto metu. NKL nugalėtojai pasipuoš paauksuotais medaliais, antrosios vietos laimėtojams atiteks pasidabruoti, o užėmusiems trečią vietą – bronziniai medaliai.